Booky! Booky – Dé boekhouder voor de bouw

Op Booky kun je bouwen voor de boekhouding van jouw bouwbedrijf. Als specialist voor de bouw helpen wij je om jouw administratie op orde te hebben.

of

afbeelding boekhouder rotterdam

Dit is wat Booky doet voor ondernemers

Wij helpen zzp’ers, freelancers en mkb-bedrijven die zoeken naar een boekhouder. Wij pakken de boekhouding en het verwerken van de financiële administratie op, zodat jij je weer bezig kunt houden met het leuke gedeelte van ondernemen.

Administratie

Jaarrekening

Advies

Belastingen

De voordelen van Booky voor jouw bouwbedrijf

Bij Booky draait het allemaal om bouwen op vertrouwen. Net als ieder bouwbedrijf streven wij daarbij naar kwaliteit. Wij leggen daarom jouw boekhouding continu langs de financiële meetlat en zorgen ervoor dat gaten in je begroting vakkundig worden gedicht.

Gespecialiseerd

Gespecialiseerd in de bouw

Geen zorgen

Jij levert zorgeloos aan, wij regelen de rest!

Altijd inzicht

Altijd inzicht in de winstgevendheid van je projecten

Fiscale voordelen

Optimaal profiteren van de fiscale voordelen

Dit is waarom ondernemers kiezen voor Booky

Vast tarief

Een vaste abonnementsprijs, zodat je weet waar je aan toe bent.

Online software

Moderne online boekhoudsoftware met een mobiele app!

De juiste mentaliteit

Wij hebben een niet ‘lullen maar poetsen’ mentaliteit

Bereikbaar

Altijd dichtbij en bereikbaar, zowel online als offline

Vaste contactpersoon

Altijd efficiënt, direct en effectieve communicatie.

Maandelijks opzegbaar

Geen kleine lettertjes of langdurige contracten.

Onze klanten beoordelen ons
met een 9.5

En hier zijn wij best trots op!

Demmers Interieur

Ondernemersverhaal

Leo (57) wilde voor de administratie van zijn klusbedrijf al langere tijd overstappen naar een andere boekhouder, maar kreeg nooit…

Boekhouding uitbesteden?

Wij helpen je graag verder!

of

Boekhouder voor de bouw

Als ondernemer in de bouw ben je dagelijks bezig om mooie projecten te realiseren. Zeker in deze drukke tijden, met een schreeuwend tekort aan vakkundig personeel in de bouw, schiet de administratie van jouw bouwbedrijf er wellicht wel eens bij in.

Wil jij je geen zorgen meer maken over de boekhouding van jouw bouwbedrijf en deze uitbesteden aan een boekhouderBooky bouwt de brug tussen jouw boekhouding en je eigen bedrijf.

Binnen ons team zijn er boekhouders gespecialiseerd in de bouwsector. Wij helpen zowel zzp’ers als kleine en (middelgrote) bouwbedrijven om hun administratie op orde te hebben, waardoor zij grip hebben op de financiële gezondheid van hun onderneming. Daarnaast denken wij mee over de winstgevendheid van je projecten.

Boekhouder met specialisatie en ervaring in de bouw

Zzp’ers in de bouw moeten net als andere ondernemers hun boekhouding op orde hebben. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van de:

  • Projectadministratie, waarin alle uren, materialen en klussen worden worden genoteerd;
  • Voorraadadministratie, waarin de inkoop en verkoop van goederen worden bijgehouden;
  • Loonadministratie, wanneer je personeel in dienst hebt is dit verplicht.

Inmiddels helpen wij steeds meer aannemers, stukadoors, schilders en andere zelfstandigen in de bouw bij hun boekhouding. Wij verzorgen voor hen niet alleen de administratie, maar maken ook de winstgevendheid van projecten inzichtelijk.

Daarnaast geven wij uitleg over de risico’s die je met je onderneming loopt en hoe je deze het beste af dekt, bijvoorbeeld over welke positie jouw bouwbedrijf binnen de keten inneemt en wat de fiscale gevolgen daarvan zijn voor je boekhouding.

Financiële gevolgen hoofdaannemer

Ben je vaak de hoofdaannemer, oftewel degene die direct de overeenkomst met de opdrachtgever aangaat? Dan is de ketenaansprakelijkheidsregeling van toepassing.

Stel dat je werk uitbesteedt aan onderaannemers, dan draag je zorg voor loonheffingen als de loonbelasting, premies en verzekeringen. Mochten deze onderaannemers weer werk aan anderen uitbesteden, dan worden zij voor deze onderliggende schakel verantwoordelijk voor de hiervoor genoemde financiële zaken.

Verlegging btw

Ben je ondernemer in de bouw en leen je personeel uit, of ben je onderaannemer? Dan is de kans groot dat de verleggingsregeling voor btw van toepassing is. Hierbij brengt de leverancier geen btw in rekening, maar verlegt de btw naar de ondernemer die de diensten afneemt.

Deze zaken moeten niet alleen worden vermeld in je facturen, maar ook in je btw-aangifte. Heb je daarbij btw verlegd over werkzaamheden waarvoor je uitgaven hebt gedaan? Dan kun je de btw die je daarover hebt betaald aftrekken als voorbelasting.

De verlegging van de btw is slechts een van vele specifieke fiscale regels die er voor de bouw gelden. Booky helpt je om fouten in je administratie te voorkomen en houd je tijdig op de hoogte als er wijzigingen in de wet- en regelgeving voor de bouw zijn.

Verschillende btw-tarieven

Over btw gesproken, voor de bouw gelden er verschillende btw-tarieven. Zo reken je:

  • Over arbeidsuren 21% btw
  • Over materiaal 21%
  • Schilderwerk, stucwerk, isolatiewerk, behangwerk en schoonmaakwerk 9%

Het 9% btw-tarief geldt ook als je als hoofdaannemer werk uitbesteedt aan een onderaannemer.

Veelgestelde vragen

Wat kost de boekhouding voor een bouwbedrijf?

Al vanaf €85 per maand verzorgen wij de complete administratie van jouw bouwbedrijf. De uiteindelijke kosten voor de boekhouding van jouw bouwbedrijf hangen van verschillende factoren af. Ben je bijvoorbeeld zzp’er, dan is je administratie minder groot dan als je personeel in dienst hebt. Heb je daarnaast vooral een paar vaste klussen of veel losse klussen? Al deze zaken nemen wij mee.

Boekhouder voor jouw bouwbedrijf nodig?

Op Booky kun je bouwen voor je boekhouding. Wij zorgen ervoor dat het financiële fundament van jouw bedrijf op orde is, zodat jij verder kunt bouwen aan je onderneming.

Wil je jouw administratie net als veel andere bouwbedrijven ook aan Booky uitbesteden? Meld je dan hier aan of neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.