Booky – Dé boekhouder voor de horeca

Als financieel specialist in de horeca helpt Booky om jouw administratie op tijd geserveerd te krijgen.

boekhouder-zorg

Uitdagingen ondernemen in de horeca

Van drankjes serveren tot tafels indekken en van werken in de keuken tot het aanprijzen van de menukaart – geen dag is hetzelfde in de horeca. Het glas is vaak halfvol, maar bij een goede horecaondernemer nooit helemaal leeg.

Het is vaak het hollen of stilstaan op het juiste moment pieken, mensen laten ontspannen maar ook zelf je rust pakken. Toch wordt dat laatste nog wel eens vergeten. Het werk in de horeca kan namelijk erg intensief zijn. En dan, net op het moment dat je denkt klaar te zijn met de dag, besef je dat je de horeca administratie nog bij moet werken.

Wij van Booky begrijpen dat je als horecaondernemer niet altijd de tijd of zin hebt om je te wijden aan de financiële administratie. Toch ben je, net als elke ondernemer, verplicht om de boekhouding op orde te hebben.

Wil jij je geen zorgen meer maken over de boekhouding van jouw horeca onderneming en je administratie liever uitbesteden aan een professionele boekhouder met verstand van zaken? Dan helpt Booky je graag verder. Jij hebt de passie voor de horeca, wij de financiële kennis voor een goede boekhouding.

Zaken waar je op moet letten bij je horeca boekhouding

Contant geld en een goed kassasysteem

Hoewel contant geld langzaam maar zeker de horeca verlaat, wordt er momenteel nog steeds regelmatig mee betaald. Contant geld kan een risico vormen voor horecaondernemers. Hoe meer handmatige handelingen er namelijk zijn, hoe groter de kans op het maken van fouten. Wanneer je de kassalade of geldkluis natelt en het totale bedrag meer of minder is dan er in de boekhouding geregistreerd staat, is de kans groot dat er sprake is van een kasverschil. Een kasverschil is een van de meest voorkomende administratieve problemen van ondernemers. Het is daarom van belang om een nauwkeurig kasboek bij te houden.

Een goed kassasysteem maakt het mogelijk om veel processen te automatiseren, zodat je tijd en moeite kunt besparen. Op deze manier hoef je niet langer handmatig te tellen aan het einde van de maand, maar zijn automatisch de actuele cijfers van je voorraad in real-time beschikbaar. Daarnaast kan een kassasysteem een hoop menselijke fouten voorkomen. Alle zaken die automatisch worden gedaan verkleinen natuurlijk de kans dat er fouten worden gemaakt.

Personeel en salarisadministratie

Wanneer je start met personeel dien je een salarisadministratie bij te houden. Hierbij hoort onder andere het versturen van loonstroken, het doen van loonaangifte en het betalen van loonbelasting. Met personeel in dienst wordt je boekhouding net even iets ingewikkelder, vooral in de horeca. Denk aan flexibele werknemers, oproepkrachten, maar ook mogelijke overuren die worden gemaakt. Deze flexibiliteit is essentieel in de horeca, maar brengt op het gebied van administratie vaak extra werk met zich mee.

Wie de salarisadministratie uitbesteedt aan een professionele horeca boekhouder hoeft zich over actuele wet- en regelgeving niet druk te maken. Het administratiekantoor houdt alle ontwikkelingen op dat gebied goed bij en geeft waar nodig antwoord op gestelde vragen. Werknemers tevreden en de Belastingdienst tevreden. Dit geeft rust, bespaart tijd en beperkt de kans op boetes van de Belastingdienst. Als het goed is loopt alles gesmeerd en worden de loonstroken iedere maand keurig aangeleverd en hoef je niet te controleren of alle mutaties kloppen.

Btw-aangifte

We hebben er allemaal mee te maken; btw-aangifte doen. De belastingaangifte staat vaak bekend als taaie klus, maar is helaas wel noodzakelijk. De horeca heeft twee leidende btw-vormen om rekening mee te maken.

21%-btw:

  • Alcoholische dranken zoals bier, wijnen, likeuren, etc.;
  • ontvangsten automaten, zoals gokkasten en een jukebox;

9%-btw:

  • Voedsel, waaronder ijs en gebak;
  • non-alcoholische dranken zoals thee, koffie, fris en sappen;

Het is van groot belang als horecaondernemer om exact te weten welke btw-tarieven er worden gehanteerd en zoals je kunt zien, kunnen deze nogal verschillen. Onze boekhouders weten precies hoe je door middel van slim boekhouden geld kunt besparen.

Thuisbezorgd en Uber Eats

Als horecaonderneming is het interessant en bijna niet meer weg te denken om ook actief te zijn op platforms als Thuisbezorgd en Uber Eats. Op deze manier bereik je namelijk een veel groter publiek. Wel maken dit soort platformen de boekhouding extra ingewikkeld. Daarom is het handig om een boekhouder te hebben die kennis van zaken heeft.

Bij de administratie van bijvoorbeeld Thuisbezorgd ontvang je wekelijks een factuur met jouw opbrengsten, kosten en hoe betalingen zijn ontvangen. Omdat de betalingen soms niet direct zijn te relateren aan een bepaalde opbrengst, is het beste om met een tussenrekening te werken. Op deze manier kun je onder meer ook fooien van klanten via Thuisbezorgd goed inboeken.

Dit is wat Booky doet voor ondernemers

Administratie

Jaarrekening

Advies

Belastingen

Waarom kiezen voor Booky?

 

Wij staan voor simpel, duidelijkheid en transparantie.
Daarom willen wij het zo makkelijk mogelijk maken voor onze klanten.

Vaste contactpersoon

Vast en betaalbaar tarief

Maandelijks opzegbaar

Voordelen horeca boekhouding uitbesteden

Wij begrijpen volledig dat je je als ondernemer liever wilt focussen op dat wat jou wél voldoening geeft en helpen je daarom graag bij je financiële administratie.

De voordelen om als horecaondernemer je administratie uit te besteden:
 Altijd je boekhouding, salarisadministratie en fiscale aangiften op orde
 Tijd en kosten besparen
 Optimaal profiteren van de fiscale voordelen
 Mis nooit meer een deadline in de boekhouding
 Je kunt je meer focussen op dat wat jou wél voldoening geeft

Prijs boekhouder horeca

Bij Booky betaal je een vast en betaalbaar tarief. De hoogte van dit tarief is afhankelijk van de ondernemingsvorm, complexiteit en hoeveelheid administratie van jouw horecaonderneming.

De kosten voor de boekhouding van een eenmanszaak in de horeca beginnen bij ons vanaf €120 per maand. Hiervoor verzorgen wij onder meer je:

  • Complete bedrijfsadministratie;
  • Balans en resultatenrekening;
  • Aangifte omzetbelasting en inkomstenbelasting.

Heb je een VOF of BV? Bekijk dan onze tarieven voor deze ondernemingsvormen.

Boekhouder gespecialiseerd in horeca nodig?

Wil jij je weer kunnen focussen op je klanten en ben je op zoek naar een deskundige boekhouder die je begrijpt, 24/7 voor je klaarstaat en de boekhouding van je horecaonderneming uit handen neemt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te horen welke diensten wij nog meer op het menu hebben staan.

Boekhouding uitbesteden?

Wij helpen je graag verder!