NIWO accountantsverklaring nodig?

Administratiekantoor Booky helpt je graag verder met het bepalen van de kredietwaardigheid van je onderneming. Zodat jij met deze verklaring, de eurovergunning van NIWO kan aanvragen.

afbeelding boekhouder rotterdam

Booky helpt koeriers

ook met

Wij helpen koeriers ook die zoeken naar een boekhouder. Wij pakken de boekhouding en het verwerken van de financiële administratie op, zodat jij je weer bezig kunt houden met het leuke gedeelte van ondernemen.

Administratie

Jaarrekening

Advies

Belastingen

Onze tarieven

Waarom klanten kiezen voor Booky

Booky helpt momenteel al tientallen koeriers met hun boekhouding of bedrijfsadministratie, salarisadministratie, belastingaangiftes, advies en NIWO aanvragen!

Vast tarief

Een vaste abonnementsprijs, zodat je weet waar je aan toe bent.

Online software

Moderne online boekhoudsoftware met een mobiele app!

De juiste mentaliteit

Wij hebben een niet ‘lullen maar poetsen’ mentaliteit

Bereikbaar

Altijd dichtbij en bereikbaar, zowel online als offline

Vaste contactpersoon

Altijd efficiënt, direct en effectieve communicatie.

Maandelijks opzegbaar

Geen kleine lettertjes of langdurige contracten.

Onze klanten beoordelen ons
met een 9.5

En hier zijn wij best trots op!

Wat is een NIWO vergunning?

NIWO staat voor Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie. Een NIWO vergunning wordt ook wel Eurovergunning genoemd. De NIWO vergunning is de ondernemersvergunning voor transportbedrijven.

Wanneer heb je een NIWO vergunning nodig?

Een NIWO vergunning heb je nodig wanneer je in opdracht van derden goederen gaat vervoeren over de weg. Ook wanneer je wordt betaald door een opdrachtgever om goederen te vervoeren over de weg of een voertuig gebruikt met een laadvermogen van meer dan 500 kilo (het laadvermogen wordt vermeld op het kentekenbewijs), is een NIWO vergunning nodig.

Op de website van de RDW kom je er snel en eenvoudig achter wat het laadvermogen van jouw vervoermiddel is. Mocht het laadvermogen minder dan 500 kilo zijn, dan heb je de NIWO vergunning niet nodig en hoef je deze dus niet aan te vragen.

Wanneer is een NIWO vergunning verplicht?

Bedrijven zijn verplicht een NIWO vergunning te hebben als ze in Nederland of binnen de Europese Unie diensten leveren als transportondernemer. Hierbij kun je denken aan transport-, koeriers- en verhuisbedrijven die actief zijn in grensoverschrijdend vervoer.

De NIWO vergunning wordt altijd op naam van het bedrijf afgegeven en is 5 jaar geldig. Na deze termijn kan de NIWO vergunning weer worden verlengd met 5 jaar.

Kan ik een NIWO vergunning (ver)huren of (ver)kopen?

Het is helaas niet mogelijk om een NIWO vergunning te huren of te verhuren, dan wel te kopen of te verkopen. De vergunning is namelijk aan een bepaalde onderneming toegewezen en mag niet door derden worden gebruikt.

Verhuur of verkoop daarom niet je NIWO vergunning aan een andere partij, want daardoor loop je het risico dat je eigen vergunning wordt ingetrokken.

Wat is de boete voor rijden zonder NIWO vergunning?

Wanneer je rijdt zonder een geldige NIWO vergunning terwijl je deze wél zou moeten hebben, riskeer je de kans op een flinke boete.

Het verrichten van beroepsvervoer zonder een NIWO vergunning levert 120 sanctiepunten op,

wat betekent dat je voor een boete al snel zo’n 3.400 euro moet betalen. Dit wil je voorkomen!

Voorwaarden NIWO vergunning

Om in aanmerking te komen voor een NIWO vergunning, moet je eerst voldoen aan bepaalde voorwaarden.

i

Vakbekwaamheid

Binnen de onderneming is er minimaal 1 persoon aangesteld als vervoersmanager, dit kan ook de eigenaar zelf zijn. Deze persoon is vakbekwaam en kan dit aantonen met een erkend vakdiploma voor Ondernemer Beroepsgoederenvervoer over de weg.

Heb je geen eigen vervoersmanager? Dan kun je een externe vervoersmanager aantrekken door bijvoorbeeld een bedrijfsleider aan te stellen. Voorwaarde is dat de NIWO via een onderzoek kan vaststellen dat deze persoon een permanente aanstelling als vervoersmanager heeft binnen je bedrijf en ook leiding geeft aan de vervoerswerkzaamheden.

Z

Betrouwbaarheid

Aan deze voorwaarde kan je voldoen door middel van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De VOG vraag je aan bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Let op dat deze niet ouder mag zijn dan twee maanden.

Heb je extern een vervoersmanager aangetrokken? Dan moet je voor deze persoon apart een VOG aanvragen via de gemeente.

Reële vestiging

Je onderneming moet ingeschreven staan in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK) en je hebt minimaal 1 voertuig ter beschikking.

Financiële draagkracht

Om de NIWO vergunning te krijgen moet je ook kredietwaardig zijn. Dit betekent dat je over voldoende financiële draagkracht oftewel eigen middelen moet beschikken.

Je risicodragend vermogen moet minimaal €9.000,- zijn bij de inzet van één voertuig en voor elk volgend voertuig komt daar €5.000,- bij. Dit betekent dus dat je op zijn minst €9.000,- aan eigen vermogen in je onderneming hebt gestoken. Deze investering kun je aantonen aan de hand van een jaarrekening en een door ons afgegeven verklaring.

NIWO vergunning aanvragen of verlengen

Je kan via de website van de NIWO een aanvraag indienen voor een nieuwe vergunning of voor het verlengen van een bestaande Eurovergunning. Bij het indienen van deze aanvraag dien je rekening te houden met de volgende aspecten:

  • Aanvraagformulier Eurovergunning dient ingevuld en ondertekend te worden.
  • De onderneming dient de kredietwaardigheid aan te kunnen tonen met de accountantsverklaring.
  • De verklaring omtrent gedrag (VOG) dient opgestuurd te worden.
  • Je dient een uittreksel van de Kamer van Koophandel toe te voegen.

Nadat je een volledige aanvraag hebt opgestuurd, zal de NIWO je aanvraag beoordelen. De NIWO kan, indien nodig, om aanvullende informatie vragen. Is de aanvraag compleet? Dan wordt de behandeltermijn van 8 weken gestart. In de praktijk wordt een beslissing op je aanvraag voor een NIWO vergunning doorgaans binnen 1 tot 3 weken behandeld.

Je transportbedrijf naar een hoger plan tillen?

Werkgebied Rotterdam en omgeving

Voor vragen kun je ons altijd mailen, bellen of appen. Wij zitten met ons administratiekantoor vlakbij de Kuip in Rotterdam Zuid en dus altijd dicht bij jou in de buurt.

Heldere tarieven boekhouder Rotterdam

Booky geeft de kwaliteit van een accountant voor de prijs van een boekhouder. Wij zijn dan ook duidelijk en transparant over onze tarieven. Bij ons vind je geen kleine lettertjes of verborgen kosten, maar krijg je wél een vast tarief dat maandelijks opzegbaar is. Vanaf €85 per maand:

  • Verwerken wij je bedrijfsadministratie en/of salarisadministratie
  • Verzorgen wij de balans en resultatenrekening
  • Maken wij de btw- en inkomstenbelastingaangifte op
  • Geven wij je persoonlijk advies en zijn wij altijd bereikbaar

Administratie uitbesteden

Wil je klant worden bij Booky? Dat is heel gemakkelijk. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken samen met jou de mogelijkheden!

Heb je al een boekhouder maar wil je de stap maken naar Booky? Tegenwoordig is dit snel gepiept. Laat het ons weten en we helpen je met het overstappen en kunnen vaak al binnen één werkdag je gehele financiële administratie overnemen.