Van twee volle archiefkasten naar alles in de cloud

Demmers Interieur

Leo (57) wilde voor de administratie van zijn klusbedrijf al langere tijd overstappen naar een andere boekhouder, maar kreeg nooit het goede gevoel. Totdat hij werd getipt over Booky en de sprong waagt.

Leo werkte tien jaar in loondienst bij een stucadoorsbedrijf. Totdat hij in 2004 besloot om voor zichzelf te beginnen en Demmers Interieur oprichtte, het klusbedrijf dat inmiddels al 18 jaar bestaat.

“Allereerst verdien je meer als je voor jezelf werkt. Daarnaast heb je de eigen vrijheid om te doen wat je moet doen. Ondertussen werk je wel meer, omdat je geen nee kan zeggen tegen klanten”, licht Leo toe. Het heeft zijn voordelen en zijn nadelen, maar als er meer nadelen dan voordelen waren dan had Leo wel beter geweten.

Door een advertentie in de plaatselijke krant van de regio Noord-Brabant, weet Leo zijn werkdagen tot op de dag van vandaag te vullen. “Als klusser heb ik voornamelijk mijn klanten kunnen werven via aanbevelingen van andere klanten en die klanten zijn weer bij mij terechtgekomen door de advertenties in de krant”, vertelt Leo.

De stap naar zzp

Van een klusser in loondienst, naar een ondernemer. Zoals dit wel vaker voorkomt was dit ook bij Leo het geval. Leo vertelt: “Ik vond het niet meer fijn om voor een baas te werken. Ik wilde mijn eigen baas zijn. Alleen de drukte die ik nu heb, had ik toen niet. Ik werkte namelijk in naam van het bedrijf van mijn baas, maar nu werk ik in naam van mijn eigen bedrijf. Daar zit zo’n groot verschil in, soms lig ik nachten lang wakker omdat ik nadenk over wat me de volgende dag te wachten staat. Toch heb ik geen spijt gehad van mijn keuze. Iets opbouwen voor jezelf is het mooiste wat er is.”

Verder probeert Leo zich ook anders te profileren dan de gemiddelde klusser. Toen wij met Leo in gesprek waren, liet hij ons met trots zijn eigen website zien! Een klusser met een eigen website, dat zien we niet vaak binnen de bouw.

Dure en ouderwetse administratie

Demmers Interieur was één van de eerste klanten van Booky. Het avontuur begon samen in 2015, toen Booky net was opgericht, maar hoe deed Leo zijn administratie voordat hij bij Booky terecht kwam?

“Ik zat voorheen bij een accountantskantoor in Etten-Leur. Hier heb ik sinds het begin van mijn ondernemerschap gezeten. Het was fijn om een accountantskantoor in de buurt te hebben, maar ik had er niks aan omdat het niet een accountantskantoor was die het persoonlijk contact op zocht.”

Daarnaast vond Leo de tarieven die werden gehanteerd niet fijn. “Het is een groot accountskantoor met mensen met genoeg kennis, dan weet je dat er weinig fout kan gaan. Maar voor die kennis betaalde je ook de hoofdprijs. Voor een simpele vraag kreeg ik af en toe gewoon een factuur binnen, dan krijg je wel even een vieze smaak in je mond. De kosten waren ook elke maand anders, terwijl het juist fijn is om vaste maandelijkse kosten te hebben.”

Ook vond Leo het jammer dat het accountantskantoor niet mee leek te gaan met zijn tijd. “Ik moest zelfs de bonnetjes op datum op A4’tjes nieten in die tijd! Je hebt daar als ondernemer op een gegeven moment helemaal geen tijd meer voor, vooral als je ouder wordt”, zegt Leo gefrustreerd.

De overstap naar Booky

“Ik wilde al een lange tijd overstappen, alleen vind ik veranderingen altijd heel lastig. Vandaar dat ik het telkens heb gelaten voor wat het is. Toen ik via een kennis te horen kreeg dat er een goede boekhouder in Rotterdam zit, besloot ik toch even contact op te zoeken met dit boekhoudkantoor, Booky.”

Voor Leo was het gevoel met Booky direct goed. “Destijds stond Booky nog in de kinderschoenen, ze hebben veel voor me gedaan en dit is wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds terug zie. Ik denk dat dat ook te maken heeft met mijn loyaliteit naar hen toe vanaf dag één. Naar mijn idee doen ze meer dan het bedrag wat ze elke maand factureren. Ondanks dat ze flink zijn gegroeid en ze in Rotterdam zitten, is er op dat gebied geen haar veranderd en voel ik de afstand helemaal niet.’’
Daarnaast vindt Leo het fijn dat Booky ook handige tips geeft over bijvoorbeeld actuele btw-regels in de bouw en er een specialist voor de bouw is is die hem kan helpen.

Tijdens het interview moet Leo nog een aantal bonnen aanleveren. Die heeft hij ter plekke gefotografeerd en doorgestuurd via de mobiele app. “Simpel toch!”, waren zijn woorden toen hij zijn iPad dichtklapte. ‘’Ik heb nu geen last meer van zoekgeraakte bonnetjes, omdat ik het altijd en overal meteen kan uploaden’’, vertelt Leo vol trots. Hij is dan ook zeer tevreden met de digitalisatie van zijn boekhouding. Ook ziet zijn archiefkast er nu een stuk leger uit. ‘’Fijn dat nu alles digitaal wordt opgeslagen in de cloud.’’

Dit is wat Booky doet voor ondernemers

Wij helpen zzp’ers, freelancers en mkb-bedrijven die zoeken naar een boekhouder. Wij pakken de boekhouding en het verwerken van de financiële administratie op, zodat jij je weer bezig kunt houden met het leuke gedeelte van ondernemen.

Administratie

Jaarrekening

Advies

Belastingen