‘Altijd blijven doen wat je leuk vindt’

Stolk Motor Service

Patrick (52) verwacht van zijn boekhouder dezelfde persoonlijke aandacht als die hij geeft aan zijn klanten en hun motoren. Mede daarom snelde hij volgas naar Booky.

Sinds jongs af aan is Patrick al gek op brommers en motoren. Zijn passie hiervoor is door de jaren heen alleen maar versterkt en sinds een paar jaar doet Patrick wat hij het liefst doet; aan motoren van zijn favoriete merken sleutelen. In deze branche zie je dat hij het echt moet hebben van de aanbevelingen van zijn klanten, hierdoor komen steeds meer motorrijders bij hem op de stoep te staan.

Een jongensdroom

Passie, leven en vrijheid, zijn de redenen waarom Patrick zo geïnteresseerd is in motoren. “Dit zit eigenlijk al vanaf mijn twintigste in mijn bloed, maar ik ben al die tijd internationaal chauffeur geweest in loondienst. Ik had altijd wel het gevoel dat ik mijn eigen motorzaak wilde starten”, vertelt Patrick verder. Nadat hij verzeild raakte in een ongeluk, zaten de lange nachten op de weg er voor hem niet meer in en besloot hij de stap naar het ondernemerschap te wagen.

Zijn eerste motor, een CB-500, kwam uit 1976. “Die verbruikte net zo veel olie als benzine”, zegt Patrick lachend. Maar dit was niet zijn eerste liefde. Patrick zat vanaf zijn dertiende al aan kleine brommers te sleutelen. Naarmate hij ouder werd, werden de motoren groter. “Af en toe gaan we met veel motorrijders toeren. Soms zie ik dan 4 of 5 motoren waar ik zelf aan gesleuteld heb, om dan de glimlach op hun gezicht te zien bij het optrekken en tijdens het rijden is waar ik het voor doe”, zegt Patrick trots.

Patrick van Stolk Motor Services vindt persoonlijkheid enorm belangrijk. Zo ook voor zijn eigen klanten. “Zodra je bij een grote motorzaak binnenstapt, ligt de focus vaak op het verkopen. Bij Stolk Motor Services gaat dat net even anders en focussen wij ons op het bieden van de beste dienstverlening. Dat kan naast advies ook een goede prijs afspreken zijn, omdat wij in vergelijking met grote motorzaken geen hoge overheadkosten hebben.”

Zodra je bij Stolk Motor Services terecht komt, is er een ding zeker: “Er wordt hier met passie aan gewerkt”, zoals Patrick het zelf mooi benoemde. “Als een motorrijder wegrijdt en thuis komt, probeer ik ze altijd nog wel te benaderen om te vragen of de motor soepel loopt. Daarnaast vraag ik ook altijd om feedback om te kijken wat er (nog) beter kan.”

Een ervaring om nooit te vergeten

Patrick werd enige tijd geleden opgebeld door een jongeman die langs de snelweg stond. Zijn ketting was van zijn motor af gelopen. De motorrijder had geen idee wat hij moest doen. Patrick snelde naar zijn zaak om te kijken of hij nog zo’n ketting had liggen en dat was het geval. Vervolgens heeft hij met zijn bus de motor van de snelweg geplukt om naar zijn zaak toe te rijden. “Tot aan middernacht heb ik zitten sleutelen aan de motor”, vertelt Patrick. Maar wel met succes! Aan het einde van de dag kon de jongeman zijn weg vervolgen naar Amsterdam. “Dat zijn de dingen waar je het voor doet!”, voegt Patrick eraan toe.

Toen kwam het mooiste gedeelte. Een aantal dagen later had hij dezelfde jongeman bij zijn zaak staan. Door de passie, liefde en tijd die Patrick in zijn motor had gestoken, vond de jongeman dat hij iets terug moest doen. Hij overhandigde Patrick daarom een armband die sprekend op een motorketting lijkt. Dat vond Patrick een mooi gebaar en vandaag de dag draagt hij de armband nog steeds.

Patricks’ overstap naar Booky

Werken in loondienst is natuurlijk anders dan werken als ondernemer. Daar kwam Patrick al snel genoeg achter. Ondanks dat hij een boekhouder had, merkte hij dat hij alsnog teveel tijd kwijt was aan zijn administratie.

De werkwijze van dit boekhoudkantoor was niet waar Patrick eigenlijk naar op zoek was. Hij moest namelijk zelf zijn facturen en bonnen inboeken, dit was het laatste waar Patrick zich mee bezig wilde houden. Over de communicatie en bereikbaarheid was hij ook niet te tevreden. “Er waren dingen die niet klopten, ik kreeg ook niet de reacties die ik hoorde te krijgen. Ik werd niet behandeld als een startende ondernemer, maar meer als een nummer. Ik werd ook nooit teruggebeld als ik ze belde, ik moest er altijd zelf nog achteraan gaan ”, vertelt Patrick geërgerd.

De maat was op een gegeven moment vol en Patrick besloot een nieuwe boekhouder te zoeken. Al snel hoorde hij in zijn kennissenkring positieve verhalen over boekhoudkantoor Booky, dat in de buurt van zijn bedrijf in Rotterdam zat.

Patrick besloot hierop contact op te nemen en voelde al snel een klik. Niet lang daarna besloot hij naar Booky over te stappen en heeft hij daar geen spijt van. ‘’De ervaring met Booky is totaal anders. Als ik een appje stuur of bel dan krijg ik meteen een reactie. Ik ben een ondernemer en weet hoe belangrijk het is om persoonlijk aandacht te geven aan mijn klanten. Dit verwacht ik dan ook van partijen waar ik zelf klant ben. Als ik naar de bank ga, wil ik persoonlijk geholpen worden. Zo ook als klant bij een boekhouder, dat gevoel had ik bij mijn vorige boekhouder totaal niet.” vertelt Patrick.

Daarom ziet Patrick ook geen reden om nog over te stappen van boekhouder en dat hij zich niet langer hoeft bezig te houden met zijn administratie. Op deze manier kan hij volgas sleutelen aan motoren en zijn passie beleven.

Dit is wat Booky doet voor ondernemers

Wij helpen zzp’ers, freelancers en mkb-bedrijven die zoeken naar een boekhouder. Wij pakken de boekhouding en het verwerken van de financiële administratie op, zodat jij je weer bezig kunt houden met het leuke gedeelte van ondernemen.

Administratie

Jaarrekening

Advies

Belastingen