‘Groei zoeken en realiseren!’

YaoSkin

Yao (24) lanceerde in juli 2020 zijn eigen e-commercebedrijf als oplossing voor zijn eigen probleem; een geïrriteerde en droge huid. Vandaag de dag staan er 379 producten op de website van Yao en krijgt hij dagelijks orders binnen die hij laat inpakken door zijn team. Voorheen deed Yao alles zelf, van marketing tot aan fulfilment. Tegenwoordig heeft hij een team dat hem hierbij ondersteunt. Daarnaast heeft hij zijn administratie uitbesteed aan Booky, zodat hij zich kan richten op het laten groeien van zijn bedrijf.

Het ontstaan van YaoSkin

Yao heeft enorm veel last gehad van eczeem en puistjes. Helaas boden de producten van drogisterijen geen oplossing voor dit probleem.

Daarom is Yao verder gaan kijken naar hoogwaardige verzorgingsproducten zonder parfum en chemicaliën. Zonder te weten dat hij zijn nieuwe hobby had gevonden, was Yao dagelijks bezig met het uittesten van verschillende producten. Zo stuitte Yao op producten uit het buitenland die voor hem wel het juiste effect hadden en besloot hij de producten aan zijn vrienden en kennissen te geven. Ook zij waren super tevreden over de huidverzorgingsproducten, wat Yao op het idee bracht om deze te gaan verkopen.

Yao bouwde een Shopify webshop en koos er in eerste instantie voor om de producten rechtstreeks vanuit de leverancier naar de klanten te laten leveren, ook wel bekend als dropshippen. Na een aardig startkapitaal opgebouwd te hebben en wat vervelende ervaringen met de levertijd, begon Yao de producten zelf in te kopen om zo meer de controle in eigen handen te krijgen. “Het begon op een klein kastje, ik had daar verschillende soorten crèmes die ik op mijn website verkocht. Door mond-tot-mondreclame en goede kwaliteit van de crèmes die ik verkocht, begon de webshop van de grond te komen”, licht Yao toe.

Op een gegeven moment plaatste Yao een TikTok-video die viral ging en maakte zijn webshop de volgende sprong. “Veel nationale en internationale TikTok-gebruikers zijn mij begonnen te volgen en door volledig over te stappen naar het maken van Engelstalige video’s speelde ik daar bewust op in. Dit resulteerde uiteindelijk in veel bestellingen. Ik was nu niet meer alleen in Nederland aan het verkopen, maar ook aan heel Europa! Ik moest op een gegeven moment een kantoor nemen, omdat er thuis geen ruimte meer was om mijn voorraad op te slaan”, geeft Yao aan.

Plek tussen de grootmachten

Tegenwoordig zijn het grote aantal bestellingen op een dag voor Yao niet iets waar hij nog van opkijkt. Hij heeft zich namelijk van een plek verzekerd tussen de andere e-commerce ondernemers die huidverzorgingsproducten verkopen. Niet alleen op het internet, maar sinds kort ook aan het Kruisplein in Rotterdam. Yao wist namelijk, na het bemachtigen van zijn kantoorruimte, ook een centraal gelegen winkelpand in handen te krijgen. Dit is perfect voor klantontvangsten. “Mijn bedrijf is financieel gezond en ik denk dat je dan ook altijd de groei moet zoeken en realiseren, zo blijf je groeien als bedrijf”, licht Yao toe.

“Ook zijn er niet veel bedrijven die hoogwaardige crèmes verkopen tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je hebt of de goedkope drogisten, zoals Kruidvat en Etos, waar tevens ook wel goede producten staan, maar niet op basis van de ingrediënten die ik in mijn producten heb zitten. Je hebt ook de hele dure, dan kijk je echt naar designer level. Ik denk dat ons bedrijf een goed alternatief biedt en ik hoop stiekem dat we op termijn vestigingen door heel Nederland hebben!”

YaoSkin en Booky

Yao bewandelt met zijn bedrijf een mooi pad naar het succes toe. Wat ooit als een hobby begon, resulteerde in een webwinkel die het ook nog eens formidabel doet. Hij wilde daarbij nooit teveel aandacht besteden aan zijn administratie.

“Ik heb altijd van anderen gehoord, hoe meer je kan uitbesteden en je focus kan leggen op je bedrijf, hoe beter. Daarom ging ik via Google direct op zoek naar een boekhouder die gespecialiseerd was in e-commerce. Booky sprak mij direct aan. Op het eerste gezicht zag de website er heel fris en modern uit en toen ik de blogs ging lezen over e-commerce, wist ik eigenlijk al dat ik goed zat. Ik belde meteen voor een afspraak. Vervolgens ben ik langsgegaan op kantoor, ik zag jonge gezichten en dat vond ik wel fijn. Ik had al een branche-expert toegewezen gekregen en de communicatie met hem verliep uitstekend. Na het voeren van een goed gesprek, wisten we beiden wat we van elkaar konden verwachten en begonnen we aan een samenwerking.“

“Als startende ondernemer had ik in het begin net wat meer begeleiding nodig, omdat alles nog nieuw voor me was. Hierin werd ik goed begeleid en wegwijs gemaakt in de verplichtingen van ondernemers op administratief en belastingtechnisch vlak. Ook is mij in de beginfase uitgelegd hoe ik mijn administratie moet aanleveren, want dat was eigenlijk mijn enige verantwoordelijkheid. Zelfs hierin ben ik ontlast door het toepassen van slimme koppelingen. Het was dus mogelijk om de boekhoudsoftware te koppelen aan mijn Shopify webshop. Hierdoor hoefde ik het grootste deel van mijn administratie niet meer zelf aan te leveren, maar de financiële data werd automatisch doorgestuurd naar Booky en dus mijn online administratie. Dit gaf mij meer ruimte om me op mijn bedrijf te focussen.”

“Booky heeft het heel simpel en eenvoudig voor mij gemaakt, want ik kan in de app ook altijd mijn inkomsten en uitgaven in één overzicht zien, zelfs op mijn telefoon. Ze doen net iets meer dan hoort, want ik krijg ook erg veel tips en advies op basis van de branche waar ik in opereer. Dat is wel altijd fijn om te hebben”, vertelt Yao.

“Mede daardoor voel ik mij een gewaardeerde klant van Booky, want ze proberen op het moment dat ik ze nodig heb voor mij klaar te staan. Ik was bijvoorbeeld een keer, voordat ik bij Booky zat, vergeten een aangifte in te dienen. Daar kreeg ik uiteindelijk ook een naheffingsaanslag en een boete voor, maar dat werd door Booky achteraf netjes gecorrigeerd. Sinds ik bij Booky zit heb ik deze misstanden ook niet meer gehad. Als je gaat kijken naar wat je betaalt voor het werk wat ze verrichten, dan kan ik iedereen aanraden om klant te worden bij Booky. Ik geef ze in ieder geval een 10!”

Dit is wat Booky doet voor ondernemers

Wij helpen zzp’ers, freelancers en mkb-bedrijven die zoeken naar een boekhouder. Wij pakken de boekhouding en het verwerken van de financiële administratie op, zodat jij je weer bezig kunt houden met het leuke gedeelte van ondernemen.

Administratie

Jaarrekening

Advies

Belastingen