Op zoek naar een goede boekhouder?

30 mrt 2023

Leestijd: 3 Minuten
Home » Blogs » Algemeen » Op zoek naar een goede boekhouder?

Heb je weinig tijd om de financiële zaken zelf bij te houden van jouw onderneming, heb je simpelweg geen zin of vind je boekhouding te complex? Dan is het verstandig om een boekhouder in te schakelen die de administratie regelt en je wellicht van een goed advies kunt voorzien.

Uiteraard zoek je naar een boekhouder die met zijn of haar kennis voordeel haalt uit de regels voor jouw onderneming. De boekhouder ontzorgt je van de financiële administratie en zorgt dat jij door kan gaan met waar jij goed in bent. 

Een goede boekhouder helpt je daarnaast om de juiste (financiële) beslissingen te maken om de onderneming te laten groeien, waarbij de boekhouder constant bezig is met het optimaliseren van de verwerking van je administratie, het indienen van aangiftes en het opstellen van jaarrekeningen en tussentijdse cijfers.

Een proactieve boekhouder volgt je instructies op, maar zoekt ook naar geschikte oplossingen en brengt advies uit waar het beter kan. Uiteraard kun je enkel uit ervaring weten of de desbetreffende boekhouder daadwerkelijk over een proactieve houding beschikt. Wel kun je eerst een fysiek gesprek houden met verschillende boekhouders om te weten te komen hoe diepgaand hun advies is, of ze meedenken met jouw onderneming en passen bij jou als persoon. 

In de praktijk gebeurt het helaas nog regelmatig dat boekhouders niet de kwaliteit leveren waar je op rekent. Het vinden van de juiste boekhouder is daarom erg belangrijk en vind je door op de volgende zaken te letten.

Boekhouder die met de tijd meegaat

We leven in een tijd waarin technologie niet meer weg te denken is. Waar we eerst filmpjes huurden in de videotheek, zijn er tegenwoordig tientallen streamingdiensten zoals Netflix en Videoland waarop je gemakkelijk films en series kunt bekijken. 

Zo zijn er ook technologische ontwikkelingen geweest in de administratie wereld. Waar ondernemers voorheen met een schoenendoos vol met bonnen en facturen naar de boekhouder gingen is het nu mogelijk om online te boekhouden in de cloud. 

Dit heeft veel voordelen. Jij hebt als ondernemer real-time inzicht in jouw financiële administratie. Denk hierbij aan overzichten van je omzet, je bedrijfskosten en je winst. Bovendien kan je je administratie gemakkelijk aanleveren. Vaak zijn hier meerdere opties voor. Je kan je administratie uploaden, doormailen en zelfs ook fotograferen met een mobiele app. Een boekhouder die met de tijd meegaat weet ook de slimme trucs waardoor de ondernemer tijd kan besparen met het aanleveren omdat dit vaak ook automatisch kan.

Boekhouder met goede recensies

Een andere manier om te achterhalen of je boekhouder goed en betrouwbaar is zijn de beoordelingen van anderen. Via Google vind je soms direct de beoordelingen over het boekhoudkantoor of de persoon zelf. Kijk daarbij ook kritisch naar de beoordelingen. 

Probeer verder in contact te komen met één van de klanten van de desbetreffende boekhouder en ga daar na of de boekhouder zijn werk echt goed doet. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Boekhouder met kennis over jouw branche

Het is ook belangrijk dat je een boekhouder vindt die ervaring heeft in jouw branche en op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. De boekhouder kan hierdoor van toegevoegde waarde zijn, wat jou als ondernemer aan het eind van de rit veel geld bespaard of oplevert. Dus let er bij het vinden van een boekhouder extra op, dat de boekhouder makkelijk met je meepraat en jou voorziet van advies.

Boekhouder die altijd in de buurt is

Ben je niet woonachtig in de buurt? Dat is helemaal geen probleem. Booky is namelijk altijd in de buurt! Wij werken volledig online, waardoor afstand nooit een probleem is. Toch liever persoonlijk contact? Dit is mogelijk op onze locaties in Rotterdam of Den Haag.

Zoek je dus een goede boekhouder bij jou in de buurt? Booky is dé boekhouder in Rotterdam en omgeving. Zo zijn wij actief in onder meer:

Heb je nog vragen over bovenstaande zaken? Neem dan gerust contact met ons op.

Dit is wat Booky doet voor ondernemers

Administratie

Jaarrekening

Advies

Belastingen