Booky – Dé boekhouder voor transport en logistiek

Als specialist in de transportsector helpt Booky je graag om jouw financiële administratie op de rit te krijgen.

boekhouder-zorg

Boekhouding transport

Ook voor jouw transportbedrijf moet de financiële administratie kloppend zijn en dat kan ieder jaar weer een hele uitdaging zijn. Als transporteur ben je namelijk continu onderweg en daardoor niet altijd in staat om de vele ontwikkelingen rondom de boekhouding in de gaten te houden.

Wil jij je geen zorgen meer maken over de boekhouding van jouw transportbedrijf en deze liever uitbesteden aan een professionele boekhouder met verstand van de sector transport en logistiek? Dan helpt Booky je graag op de goede weg. Jij maakt de kilometers, wij doen de cijfers.

Subsidieregelingen

De overheid heeft diverse subsidieregelingen en minstens net zoveel uitzonderingen en restricties. Als transportondernemer kan het daarom voorkomen dat je al snel de weg kwijt raakt. Een aantal regelingen kun je misschien wel zelf toepassen, maar de kans is groot dat je andere relevante regelingen over het hoofd ziet, waardoor je geld laat liggen en dat is zonde!

Voor transportondernemers zijn er namelijk verschillende subsidieregelingen. Deze worden verleent door Europese, nationale, provinciale en lokale subsidieverstrekkers. De meest voorkomende regelingen waar je als transportondernemer mee te maken krijgt zijn de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Voor een transportondernemer is het vrijwel onmogelijk om goed op de hoogte te blijven van alle regelingen, voorwaarden en wijzigingen.

Als specialist in deze sector helpen wij je met gerichte adviezen hoe je maximaal fiscaal voordeel kunt realiseren. Onze boekhouders volgen de subsidieregelingen nauwkeurig op de voet en houden je graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

NIWO-transportvergunning

NIWO staat voor Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie. De NIWO is de vergunningverlener voor het wegtransport. Als je in Nederland of binnen de EU diensten levert als transportonderneming heb je deze vergunning nodig. Bij het woord ‘diensten’ moet je denken aan transport-, koeriers- en verhuisbedrijven.

Met de NIWO-vergunning kun je transport voor anderen doen, maar ook wanneer je wordt betaald door een opdrachtgever om goederen te transporteren over de weg of een voertuig gebruikt met een laadvermogen van meer dan 500 kilo (dit blijkt uit het kentekenbewijs en kan je achterhalen bij de RDW) heb je een NIWO-vergunning nodig. Mocht het laadvermogen minder dan 500 kilo zijn, dan heb je de vergunning niet nodig en hoef je deze niet aan te vragen.

Om aanspraak te kunnen maken op de NIWO-vergunning, dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Vakbekwaamheid; er is één persoon in de onderneming aangesteld tot vervoersmanager en kan dit aantonen met een geldend vakdiploma.
  • Reële vestiging; KvK-registratie, je beschikt over een bedrijfspand in Nederland en je hebt minimaal één voertuig beschikbaar.
  • Betrouwbaarheid; verklaring omtrent goed gedrag (VOG).
  • Financiële positie; je onderneming dient voldoende financiële draagkracht te hebben.

Rittenregistratie

De rittenregistratie is voor de meeste ondernemers in transport en logistiek gesneden koek. Het is een geregistreerd overzicht van alle gereden ritten die je per jaar maakt en als transporteur ben je verplicht dit nauwkeurig bij te houden voor de Belastingdienst.

Als de Belastingdienst namelijk jouw ritgegevens opvraagt, kun je aan de hand van de rittenregistratie inzichtelijk maken hoeveel zakelijke en privékilometers je hebt gereden. Naast dat het verplicht is voor de Belastingdienst om dit bij te houden, kan het dus ook gebruikt worden voor de kilometervergoeding van werknemers.

Het mooie aan leven in dit digitale tijdperk is dat er inmiddels veel digitale tools beschikbaar zijn waar de rittenregistratie overzichtelijk verwerkt kan worden. Vaak zijn deze tools ook weer eenvoudig te koppelen aan je online administratie. Hierdoor betaal je niet langer teveel aan belastingen en bespaar je een hoop tijd en geld.

BTW-aangifte

De BTW-aangifte is niet altijd het leukste werk, maar wel noodzakelijk. Noem het woord ‘transactie’ en de Belastingdienst komt om de hoek kijken. Over alle transacties wordt BTW verrekend. Het verschil tussen de inkomende en de uitgaande btw is wat er uiteindelijk afgedragen of ontvangen wordt van de Belastingdienst.

Vooral internationale transport ondernemers krijgen te maken met verschillende wet- en regelgeving rondom belasting en dat kan voor onduidelijkheid zorgen. Denk aan aparte btw-regelingen bij het importeren van goederen, arbeidsrechten voor internationale medewerkers en internationale loonadministratie. De boekhouders van Booky weten precies hoe je dit het beste aan kunt pakken en zelfs kunt profiteren van de fiscale voordelen.

Dit is wat Booky doet voor ondernemers

Administratie

Jaarrekening

Advies

Belastingen

Waarom kiezen voor Booky?

 

Wij staan voor simpel, duidelijkheid en transparantie.
Daarom willen wij het zo makkelijk mogelijk maken voor onze klanten.

Vaste contactpersoon

Vast en betaalbaar tarief

Maandelijks opzegbaar

Voordelen boekhouding transportbedrijf uitbesteden

Veel transportondernemers starten hun bedrijf om een gevoel van vrijheid te ervaren en daarmee letterlijk en figuurlijk een nieuwe weg in te slaan. Echter voelt de boekhouding voor velen als een obstakel dat in de weg staat van die vrijheid.

Wij begrijpen volledig dat je je als ondernemer liever wilt focussen op dat wat jou wél voldoening geeft en helpen je daarom graag bij je administratie. De voordelen om als transportondernemer je administratie uit te besteden:

 Altijd je boekhouding, salarisadministratie en fiscale aangiften op orde
 Tijd en kosten besparen
 Optimaal profiteren van de fiscale voordelen
 Mis nooit meer een deadline in de boekhouding
 Je kunt je meer focussen op dat wat jou wél voldoening geeft

Wat kost een boekhouder voor een transportbedrijf?

Bij Booky betaal je een vast en betaalbaar tarief per maand. De hoogte van dit tarief is afhankelijk van de ondernemingsvorm, complexiteit en hoeveelheid administratie. Bij Booky begint ons tarief voor een zzp’er op €75,- per ex btw maand.

Boekhouder gespecialiseerd in transport nodig?

Booky helpt je graag op weg met de boekhouding. Wij zorgen ervoor dat alle financiële gegevens op een inzichtelijke manier naar jou worden overgebracht, zodat de weg naar succes een stukje makkelijker wordt.

Wil je jouw administratie net als veel andere transportondernemers ook aan Booky uitbesteden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, die helpen je graag verder.

Boekhouding uitbesteden?

Wij helpen je graag verder!