Boekhouder voor startende ondernemers

Maak nu een vliegende start met Booky!

of

Boekhouder-startende-ondernemer

Iedere startende ondernemer krijgt bij Booky een volledige startersbegeleiding, waarbij wij een coach aanwijzen die samen met jou gaat werken aan een vliegende start van jouw bedrijf.

Het starten van een onderneming is altijd spannend. Je vraagt je wellicht af wat de kans is dat jouw onderneming succesvol wordt en niet al in de eerste paar maanden in de problemen komt. Hoe ga je bijvoorbeeld om met alle belastingregels en weet je zeker dat je goed gedekt bent tegen eventuele schadeclaims.

Om je te helpen leggen wij je uit hoe je met jouw nieuwe onderneming financieel een vliegende start maakt. Daarbij zijn de volgende vragen van belang:

Hoe ga ik factureren?

Wat zijn de voordelen van boekhouding uitbesteden?

Heb ik als startende ondernemer een boekhouder nodig?

Hoe helpt Booky jouw als startende ondernemer?

Hoe vind ik een goede boekhouder?

Hoe Booky startende ondernemers helpt

Bedrijfsadministratie

Je gehele boekhouding voor een vast bedrag geregeld en altijd up-to-date inzicht via de app.

Jaarrekening

Aan het einde van het jaar wordt je administratie verwerkt in een overzichtelijke jaarrekening.

Belastingen

Belastingen

Wij zoeken voor jou naar kansen en mogelijkheden voor het besparen van belasting!

Coaching & Advies

Wij staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden, omdat het juiste stukje advies het verschil maakt.

Dit is waarom ondernemers kiezen voor Booky

Booky verzorgt inmiddels voor vele bedrijven in Rotterdam en omgeving de boekhouding. Klanten kiezen voor ons vanwege onder andere:

Vast tarief

Een vaste abonnementsprijs, zodat je weet waar je aan toe bent.

Online software

Moderne online boekhoudsoftware met een mobiele app!

De juiste mentaliteit

Wij hebben een niet ‘lullen maar poetsen’ mentaliteit

Bereikbaar

Altijd dichtbij en bereikbaar, zowel online als offline

Vaste contactpersoon

Altijd efficiënt, direct en effectieve communicatie.

Maandelijks opzegbaar

Geen kleine lettertjes of langdurige contracten.

Onze klanten beoordelen ons
met een 9.5

En hier zijn wij best trots op!

Boekhouding uitbesteden?

Wij helpen je graag verder!

of

Hoe ga ik factureren?

Een veel voorkomende vraag die starters stellen aan Booky is hoe zij kunnen factureren.

  Wat is een factuur?

  Een factuur is een document dat door een verkoper aan een koper wordt gegeven en waarop het totale verschuldigde bedrag voor de geleverde goederen of verleende diensten staat vermeld. In andere woorden: De factuur is de rekening die een bedrijf naar een klant stuurt om een betaling te ontvangen.

  Hoe maak ik een factuur?

  Allereerst ben je in principe vrij in de opmaak van je facturen, zolang een factuur maar duidelijk en overzichtelijk is. Voor een professionele uitstraling is het aan te raden om de factuur te voorzien van je logo en bij voorkeur op te maken in je eigen huisstijl.

  Ook is het verstandig om de belangrijkste gegevens (zoals een bankrekeningnummer) in een relatief groot lettertype te zetten, dit verkleint namelijk de kans op fouten bij handmatige invoer.

  Verder is het van belang dat de factuur aan de factuureisen van de Belastingdienst voldoet. Indien hier niet aan wordt voldaan is je factuur namelijk niet rechtsgeldig.

  De volgende gegevens moeten altijd op de factuur staan:

  • Bedrijfsgegevens van zowel jou als de klant
  • Factuurdatum
  • Uniek factuurnummer
  • Product of dienst die is geleverd en in welke hoeveelheid
  • Prijzen, zowel inclusief als exclusief btw

  Tegenwoordig kun je met behulp van factuurprogramma’s simpel facturen maken. Bij Booky raden wij het facturatieprogramma van WeFact aan, omdat zij het factureren erg simpel hebben gemaakt voor ondernemers. Door de samenwerking die wij met WeFact hebben kunnen wij het abonnement voordelig en dus met korting aanbieden aan onze klanten. Wil je dit niet? Dan kunnen we je ook voorzien van tal van gratis layouts die voldoen aan alle eisen, zodat je in ieder geval geen gedoe hebt met de Belastingdienst.

  Het kan ook zo zijn dat je helemaal geen facturen hoeft op te stellen! Bijvoorbeeld als je alleen aan particulieren levert. Weet je het niet zeker? Wij beoordelen het graag voor je.

  Heb ik als startende ondernemer een boekhouder nodig?

  Als startende ondernemer is in het begin je boekhouding relatief klein en overzichtelijk. Je kunt er dan voor kiezen om de boekhouding zelf te doen, dus zonder boekhouder, mits je uiteraard enige aanleg hebt met cijfers of financiën.

  Maar de praktijk wijst uit dat je als ondernemer vaak veel tijd kwijt bent aan je administratie. Tijd die je beter kunt stoppen in je startende onderneming. De boekhouding kun je daarom beter overlaten aan een geschikte boekhouder bij jouw in de buurt.

  Naast het feit dat de boekhouder alle zorgen omtrent de boekhouding voor je uit handen neemt, kent de boekhouder ook alle regels waar je eventueel recht op hebt als startende ondernemer. De boekhouder heeft ervoor geleerd en kan je er alles over vertellen.

  Het uit handen geven van de boekhouding is een investering die je hoe dan ook terugverdient!

  Wat zijn de voordelen van je boekhouding uitbesteden?

  Om te beginnen is het grootste en duidelijkste voordeel van het uitbesteden van de boekhouding dat het voor jou als starter veel kostbare tijd scheelt. Deze tijd kun je in deze beginfase van je onderneming veel beter steken in het realiseren van groei, het vinden van klanten en de dagelijkse werkzaamheden binnen je onderneming.

  Een ander voordeel is dat je je niet hoeft te verdiepen in allerlei fiscale zaken, een boekhouder of accountant kent al deze regels als zijn eigen broekzak. Als startende ondernemer krijg je naast de reguliere fiscale zaken ook te maken met:

  • Zelfstandigenaftrek
  • Startersaftrek
  • MKB-winstvrijstelling

  Een bijkomend voordeel van het uitbesteden van de boekhouding is dat je maximaal profiteert van alle belastingvoordelen. Daarnaast zal het niet voorkomen dat je later naheffingen of boetes ontvangt. De kosten van een boekhouder of accountant vallen onder zakelijke kosten en zijn dus aftrekbaar, net zoals btw.

  Hoe vind ik een geschikte boekhouder?

  Voor jou als startende ondernemer is het van belang om een goede boekhouder te vinden die met je meedenkt en je van advies kan voorzien, bijvoorbeeld bij belangrijke financiële beslissingen zoals een investering.

  Een goede boekhouder zorgt ervoor dat je als startende ondernemer de boekhouding met een gerust hart kunt achterlaten. Het vinden van een goede boekhouder kan op de volgende manieren:

  • Zoek een boekhouder die gespecialiseerd/ervaring heeft met jouw type onderneming
   Iedere onderneming is anders. Er zijn allerlei condities die van invloed zijn op de administratie en boekhouding. Het is daarom altijd verstandig om een boekhouder te vinden die ervaring heeft met jouw sector.
  • Zoek via je netwerk (familie, vrienden en kennissen) welke boekhouder zij aanraden.
   De mensen binnen jouw netwerk kunnen hun ervaring delen over een bepaalde boekhouder. Kies daarbij voor iemand met wie je een klik hebt. Je begrijpt elkaar dan sneller en het is fijn om met iemand te praten waarbij je een goed gevoel hebt.
  • Zoek een boekhouder met goede beoordelingen
   Reviews op onafhankelijke websites zoals Google of Trustpilot laten de ervaringen zien van mede-ondernemers.
  • Neem Booky in de arm
   Steeds meer startende ondernemers in Rotterdam en omgeving kiezen voor Booky. Wij helpen je namelijk niet alleen bij je boekhouding, maar zorgen er met onze startersbegeleiding ook voor dat de basis van jouw onderneming staat als een huis.

  Bedrijfsadministratie

  Booky is de boekhouder voor starters en regelt de gehele boekhouding van jouw startende onderneming voor een vast bedrag per maand.

  Wij zorgen ervoor dat de bedrijfsadministratie van jouw startende onderneming altijd up-to-date blijft. Een goede bedrijfsadministratie geeft je continu inzicht in de financiële positie van je bedrijf. Het is daarbij een stuurmiddel voor je startende onderneming en als ondernemer ben je verplicht om de administratie bij te houden en te bewaren.

  De volgende zaken moeten in ieder geval altijd in je bedrijfsadministratie opgenomen worden:

  • Facturen en bonnen
  • Bankafschriften van de zakelijke rekening
  • Contracten en overeenkomsten met opdrachtgevers en leveranciers

  Voordat we de boekhouding van de startende onderneming up to date kunnen maken, is het van belang dat je de administratie van de startende onderneming op orde hebt. Het zou fijn zijn als de administratie in ieder geval de inkomende en uitgaande facturen en bonnen, het kasboek en de bankafschriften bevat. Door dit op orde te hebben kan het proces versneld worden en kan er meer aandacht gelegd worden op de belangrijkere zaken binnen de startende onderneming.

   Jaarrekening

   Wil je zeker weten dat de jaarrekening van je bedrijf kloppend is? Zorg er dan voor dat jouw jaarrekening is gecontroleerd door een accountant of boekhouder. Dit bespaart je een hoop kopzorgen en zorgt ervoor dat je verder kan met de dagelijkse werkzaamheden binnen jouw startende onderneming. De jaarrekening is een overzicht van de financiële situatie van je bedrijf op dat moment. De inhoud van dit jaarlijkse overzicht bestaat uit:

   • Een balans
   • Een resultatenrekening

   De balans is een overzicht die de bezittingen van je startende onderneming weergeven. Aan de linkerkant van de balans (debetzijde) staan de bezittingen van je bedrijf zoals bedrijfswagen(s), inventaris en debiteuren. Aan de rechterkant van de balans (creditzijde) staat hoe je die bezittingen hebt gefinancierd, zoals een hypothecaire lening en het eigen vermogen.

   De resultatenrekening laat over een bepaalde periode zien of jouw startende onderneming winst of verlies heeft gemaakt. In de resultatenrekening worden alle verkopen en de totale kosten bij elkaar opgeteld, vervolgens laat het verschil tussen deze twee posten zien of er winst of verlies is gemaakt.

   Belastingen

   Er komt het nodige bij kijken bij de start van je eigen onderneming. Je bent vanaf nu eigen baas, maar dat betekent ook dat je te maken krijgt met de Belastingdienst. Uiteraard zal de toegewezen coach van Booky jou hier doorheen loodsen.

   De coach zal onder meer alle nodige stappen zetten om de belastingaangifte op tijd in orde te maken en te versturen. Daarnaast zal deze samen met je de belangrijke belastingen bespreken die voor jou als starter van toepassing zijn.

   Ook denkt de coach mee over diverse belastingvoordelen. De overheid stimuleert het ondernemerschap, waardoor je als (startende) ondernemer minder belasting betaalt.

   Dit zijn de belangrijkste belastingvoordelen voor jou als startende ondernemer:

   • Zelfstandigenaftrek
    Iedere ondernemer die nog niet de AOW-leeftijd heeft bereikt en voldoet aan het urencriterium (maximaal 1.225 uur aan bedrijf besteden) heeft recht op de zelfstandigenaftrek
   • Startersaftrek
    Deze aftrekpost is geïntroduceerd om startende ondernemers die weinig winst maken fiscaal te ondersteunen.
   • Meewerkaftrek
    Werkt je partner onbetaald of tegen onkosten (maximaal € 5.000 per jaar) mee aan het bedrijf? Dan kun je gebruik maken van de zogenaamde meewerkaftrek
   • MKB-winstvrijstelling
    Als ondernemer heb je ook recht op mkb-winstvrijstelling, 14% van je winst (na zelfstandigen- en startersaftrek) is onbelast.
   • Aftrekbare zakelijke kosten
    Alle kosten die je voor je onderneming uit zakelijk oogpunt hebt gemaakt, zijn volledig of gedeeltelijk aftrekbaar.

    Coaching en advies

    Bij de volledige startersbegeleiding van Booky krijg je een vaste coach toegewezen, die precies weet wat er binnen jouw bedrijf afspeelt en ervaring heeft binnen de sector.

    De coach die aan je wordt toegewezen helpt je bij het volledige proces van het verzamelen van administratiegegevens tot het perfect in orde maken van de boekhouding. Uiteraard zal het niet voor komen dat je later nog boetes of naheffingen ontvangt.

    Daarnaast krijg je advies over welke fiscale voordelen je gebruik kunt maken. Door de expertise van de coach van Booky profiteer je dus maximaal van de belastingvoordelen. Op deze manier verdient de coach zich vanzelf weer terug.

    Kom als starter in contact met Booky

    Als startende ondernemer heb je al genoeg aan je hoofd en daarom zo min mogelijk zorgen hebben. Booky begrijpt dat en ontzorgen je.

    Booky is daarbij dé boekhouder voor startende ondernemers. Wij werken volledig digitaal en zijn altijd bereikbaar per e-mail, telefoon of Whatsapp.

     Gratis adviesgesprek

     Om jou als ondernemer een vliegende start te bezorgen bieden we een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Dat kan fysiek op ons kantoor in Rotterdam of Den Haag, maar uiteraard ook volledig digitaal. Neem vandaag nog contact met ons op.

      Wij begrijpen dat je veel vragen hebben over bepaalde financiële zaken of wellicht over het traject zelf. Wij zijn dan ook direct vanaf dag één heel erg betrokken bij de opstartfase van jouw onderneming.

      Je kunt met je vragen altijd terecht bij je coach. De coaches zijn daarnaast via Whatsapp te bereiken. Ook leven wij geen strakke pakkencultuur na, wat zorgt voor laagdrempeligheid bij een fysieke afspraak.

      Samen zorgen we ervoor dat we jouw onderneming (financieel) laten groeien en bloeien!