Booky – Dé boekhouder voor
BV’s en DGA’s

Heb je een BV en op zoek naar een boekhouder die jou kan helpen bij je financiële administratie?
Booky is dé specialist voor BV’s!

Boekhouder-voor-BV-Besloten-Vennootschap

Is een boekhouder verplicht bij een BV?

Het bijhouden van de administratie is voor iedere ondernemer verplicht. Het hebben van een boekhouder of accountant niet. Toch kiezen bijna alle ondernemers om de administratie uit te besteden, omdat dit voor de nodige verlichting zorgt.

Doordat een besloten vennootschap (BV) een rechtspersoon is, is de Belastingdienst strikt met de contracten en overeenkomsten die bij een BV gelden. Verder is het van belang om de bedrijfsadministratie en de salarisadministratie bij te houden. Dit kan je in principe ook zelf doen in bijvoorbeeld Excel of Spreadsheets.

Maar bij een BV kan dit op langere termijn juist meer geld kosten dan dat het je aan besparingen oplevert. Je maakt namelijk minder gemakkelijk een jaarrekening op in Excel. Verder lever je waarschijnlijk in met het optimaal toepassen van de fiscale regelingen. Daarom kiezen veel directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) en ondernemers met een BV om de financiële administratie uit te besteden aan een boekhouder of accountant.

Specialist in BV boekhouding

Voor BV’s is de boekhouding net even anders dan voor andere ondernemingsvormen. Als specialist weten wij precies welke aftrekposten en mogelijke financiële voordelen er voor jouw BV en eventueel holding gelden.

Heb je bijvoorbeeld een holdingconstructie opgericht, dan gelden er specifieke eisen voor je boekhouding. Zo moet je onder meer:

  • Een aandeelhoudersovereenkomst opstellen
  • Een rekening-courant overeenkomst opstellen
  • Eventuele leningsovereenkomst opstellen
  • Arbeidsovereenkomst tussen de BV en DGA opstellen
  • Het DGA-loon bepalen

Een goede boekhouder met kennis van fiscale zaken en juridische contracten kan je helpen om dit op orde te hebben en er het maximale uit te halen.

Ieder bedrijf dat medewerkers in dienst heeft is verder verplicht om een salarisadministratie op te zetten. Ook als DGA ben je een medewerker van je BV en daarom verplicht om jezelf salaris uit te keren en een salarisadministratie te hanteren.

Vanaf 2022 is het standaard jaarsalaris van een DGA €48.000. Als DGA mag je een lager loon aan jezelf uitkeren, maar dan moet je dit wel kunnen onderbouwen. Een boekhouder kan je daarbij helpen.

Omdat het voeren van een salarisadministratie veel tijd vergt en onderhevig is aan regelmatige wijzigingen in wet- en regelgeving, besluiten veel BV’s om ook de salarisadministratie uit te besteden aan een boekhouder of accountant.

Dit is wat Booky doet voor ondernemers

Administratie

Jaarrekening

Advies

Belastingen

Waarom kiezen voor Booky?

 

Wij staan voor simpel, duidelijkheid en transparantie.
Daarom willen wij het zo makkelijk mogelijk maken voor onze klanten.

Vaste contactpersoon

Vast en betaalbaar tarief

Maandelijks opzegbaar

De voordelen van Booky voor jouw BV

Administratiekantoor Booky werkt net even anders dan andere boekhouders, wat jouw BV diverse voordelen biedt. Naast onze aanpak en aantrekkelijke tarief onderscheidt Booky zich van andere boekhouders door onze persoonlijke benadering en duidelijke taal.

Specifiek voor een BV verzorgen wij de volgende zaken:

  • Verwerking bedrijfsadministratie
  • Opmaken balans en resultatenrekening
  • Aangifte omzetbelasting (BTW)
  • Aangifte vennootschapsbelasting (VPB)
  • Aangifte inkomstenbelasting (IB)

Klanten kiezen daarnaast voor ons:
 Omdat wij altijd bereikbaar zijn, zowel online als offline
 Vanwege een vast en persoonlijk contactpersoon die jouw taal spreekt
 Door onze duidelijke en aantrekkelijke tarieven
 Moderne slimme online boekhoudsoftware

Wat kost de boekhouding van een BV?

De kosten voor de boekhouding van een BV liggen in de meeste gevallen hoger dan voor andere rechtsvormen. Houd voor de boekhouding van een kleine BV rekening met een vergoeding van tussen de €2.000 tot €5.000 per jaar. De uiteindelijke hoogte van de kosten hangt mede af van de complexiteit van je BV en je administratie. Bij Booky kun je de boekhouding van je BV al uitbesteden vanaf €175 per maand.

Naast de kosten zorgt het uitbesteden van je boekhouding ervoor dat je waardevolle tijd bespaart die je in je BV kunt investeren. Daarnaast weet je zeker dat jouw boekhouding op orde is, wat voor een BV van cruciaal belang is.

De boekhouding van jouw BV uitbesteden?

Wil je al op korte termijn de administratie van jouw BV aan Booky uitbesteden? Meld je dan hier aan! Of neem vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken samen met jou de mogelijkheden.

Heb je al een boekhouder, maar wil je de overstap maken naar Booky? Wij kunnen vaak al binnen één werkdag je gehele financiële administratie overnemen.

Boekhouding uitbesteden?

Wij helpen je graag verder!