Booky! Dé boekhouder voor
BV’s en DGA’s

Heb je een BV en op zoek naar een boekhouder die jou kan helpen bij je financiële administratie?
Booky is dé specialist voor BV’s!

of

afbeelding boekhouder rotterdam

Dit is wat Booky doet voor ondernemers

Wij helpen zzp’ers, freelancers en mkb-bedrijven die zoeken naar een boekhouder. Wij pakken de boekhouding en het verwerken van de financiële administratie op, zodat jij je weer bezig kunt houden met het leuke gedeelte van ondernemen.

Administratie

Jaarrekening

Advies

Belastingen

De voordelen van Booky voor jouw BV

Administratiekantoor Booky werkt net even anders dan andere boekhouders, wat jouw BV diverse voordelen biedt. Naast onze aanpak en aantrekkelijke tarief onderscheidt Booky zich van andere boekhouders door onze persoonlijke benadering en duidelijke taal.

Gespecialiseerd

Gespecialiseerd in de BV boekhouding

Geen zorgen

Jij levert zorgeloos aan, wij regelen de rest!

Ervaring

Ervaring met holdings en bv’s

Fiscale voordelen

Optimaal profiteren van de fiscale voordelen

Waarom kiezen voor Booky?

Vast tarief

Een vaste abonnementsprijs, zodat je weet waar je aan toe bent.

Online software

Moderne online boekhoudsoftware met een mobiele app!

De juiste mentaliteit

Wij hebben een niet ‘lullen maar poetsen’ mentaliteit

Bereikbaar

Altijd dichtbij en bereikbaar, zowel online als offline

Vaste contactpersoon

Altijd efficiënt, direct en effectieve communicatie.

Maandelijks opzegbaar

Geen kleine lettertjes of langdurige contracten.

Onze klanten beoordelen ons
met een 9.5

En hier zijn wij best trots op!

Boekhouding uitbesteden?

Wij helpen je graag verder!

of

Is een boekhouder verplicht bij een BV?

Het bijhouden van de administratie is voor iedere ondernemer verplicht. Het hebben van een boekhouder of accountant niet. Toch kiezen bijna alle ondernemers om de administratie uit te besteden, omdat dit voor de nodige verlichting zorgt.

Doordat een besloten vennootschap (BV) een rechtspersoon is, is de Belastingdienst strikt met de contracten en overeenkomsten die bij een BV gelden. Verder is het van belang om de bedrijfsadministratie en de salarisadministratie bij te houden. Dit kan je in principe ook zelf doen in bijvoorbeeld Excel of Spreadsheets.

Maar bij een BV kan dit op langere termijn juist meer geld kosten dan dat het je aan besparingen oplevert. Je maakt namelijk minder gemakkelijk een jaarrekening op in Excel. Verder lever je waarschijnlijk in met het optimaal toepassen van de fiscale regelingen. Daarom kiezen veel directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) en ondernemers met een BV om de financiële administratie uit te besteden aan een boekhouder of accountant.

Specialist in BV boekhouding

Voor BV’s is de boekhouding net even anders dan voor andere ondernemingsvormen. Als specialist weten wij precies welke aftrekposten en mogelijke financiële voordelen er voor jouw BV en eventueel holding gelden.

Heb je bijvoorbeeld een holdingconstructie opgericht, dan gelden er specifieke eisen voor je boekhouding. Zo moet je onder meer:

  • Een aandeelhoudersovereenkomst opstellen
  • Een rekening-courant overeenkomst opstellen
  • Eventuele leningsovereenkomst opstellen
  • Arbeidsovereenkomst tussen de BV en DGA opstellen
  • Het DGA-loon bepalen

Een goede boekhouder met kennis van fiscale zaken en juridische contracten kan je helpen om dit op orde te hebben en er het maximale uit te halen.

Ieder bedrijf dat medewerkers in dienst heeft is verder verplicht om een salarisadministratie op te zetten. Ook als DGA ben je een medewerker van je BV en daarom verplicht om jezelf salaris uit te keren en een salarisadministratie te hanteren.

Vanaf 2022 is het standaard jaarsalaris van een DGA €48.000. Als DGA mag je een lager loon aan jezelf uitkeren, maar dan moet je dit wel kunnen onderbouwen. Een boekhouder kan je daarbij helpen.

Omdat het voeren van een salarisadministratie veel tijd vergt en onderhevig is aan regelmatige wijzigingen in wet- en regelgeving, besluiten veel BV’s om ook de salarisadministratie uit te besteden aan een boekhouder of accountant.

Specifiek voor een BV verzorgen wij de volgende zaken:

  • Verwerking bedrijfsadministratie
  • Opmaken balans en resultatenrekening
  • Aangifte omzetbelasting (BTW)
  • Aangifte vennootschapsbelasting (VPB)
  • Aangifte inkomstenbelasting (IB)

Wat kost de boekhouding van een BV?

De kosten voor de boekhouding van een BV liggen in de meeste gevallen hoger dan voor andere rechtsvormen. Houd voor de boekhouding van een kleine BV rekening met een vergoeding van tussen de €2.000 tot €5.000 per jaar. De uiteindelijke hoogte van de kosten hangt mede af van de complexiteit van je BV en je administratie. Bij Booky kun je de boekhouding van je BV al uitbesteden vanaf €175 per maand.

Naast de kosten zorgt het uitbesteden van je boekhouding ervoor dat je waardevolle tijd bespaart die je in je BV kunt investeren. Daarnaast weet je zeker dat jouw boekhouding op orde is, wat voor een BV van cruciaal belang is.

De boekhouding van jouw BV uitbesteden?

Wil je al op korte termijn de administratie van jouw BV aan Booky uitbesteden? Meld je dan hier aan! Of neem vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken samen met jou de mogelijkheden.

Heb je al een boekhouder, maar wil je de overstap maken naar Booky? Wij kunnen vaak al binnen één werkdag je gehele financiële administratie overnemen.