Booky! Dé boekhouder voor
de e-commerce

Wij zijn boekhouders met ervaring in e-commerce en nemen de administratie van jouw webshop uit handen.

of

afbeelding boekhouder rotterdam

Dit is wat Booky doet voor ondernemers

Wij helpen zzp’ers, freelancers en mkb-bedrijven die zoeken naar een boekhouder. Wij pakken de boekhouding en het verwerken van de financiële administratie op, zodat jij je weer bezig kunt houden met het leuke gedeelte van ondernemen.

Administratie

Jaarrekening

Advies

Belastingen

Voordelen boekhouder voor jouw webshop administratie

Gespecialiseerd

Gespecialiseerd in de e-commerce

Geen zorgen

Jij levert zorgeloos aan, wij regelen de rest!

Ervaring

Ervaring met Amazon, Bol.com, Shopify en WooCommerce

Fiscale voordelen

Optimaal profiteren van de fiscale voordelen

Dit is waarom ondernemers kiezen voor Booky

Vast tarief

Een vaste abonnementsprijs, zodat je weet waar je aan toe bent.

Online software

Moderne online boekhoudsoftware met een mobiele app!

De juiste mentaliteit

Wij hebben een niet ‘lullen maar poetsen’ mentaliteit

Bereikbaar

Altijd dichtbij en bereikbaar, zowel online als offline

Vaste contactpersoon

Altijd efficiënt, direct en effectieve communicatie.

Maandelijks opzegbaar

Geen kleine lettertjes of langdurige contracten.

Onze klanten beoordelen ons
met een 9.5

En hier zijn wij best trots op!

YaoSkin

Ondernemersverhaal

Yao (24) lanceerde in juli 2020 zijn eigen e-commercebedrijf als oplossing voor zijn eigen probleem; een geïrriteerde en droge huid.…

Boekhouding uitbesteden?

Wij helpen je graag verder!

of

Boekhouding e-commerce

Groeiende e-commerce bedrijven lopen steeds vaker tegen de administratie en boekhouding van hun webshop aan. Dit komt met name door de vele mutaties die plaatsvinden in onder meer het aantal:

 • Bestellingen
 • Retouren
 • Verpakkingskosten
 • Transportkosten
 • Verrekening van wisselkoersverschillen

Door de groei besluiten deze webwinkels vaak om de boekhouding uit te besteden aan een deskundige boekhouder. Op deze manier willen zij tijd besparen, ervoor zorgen dat de boekhouding goed wordt bijgehouden en op orde is en daarnaast focussen op de verdere groei van hun e-commercebedrijf.

Wil jij je ook geen zorgen meer maken over de administratie? Shop dan niet verder en bestel vandaag nog jouw eigen boekhouder bij Booky!

Binnen ons team zijn er boekhouders gespecialiseerd in e-commerce. Wij helpen zowel kleine webshop eigenaren als grote e-commerce bedrijven met hun administratie.

Boekhouder met verstand van zaken

Als deskundige boekhouder weten wij precies waar de administratie van jouw ecommercebedrijf aan moet voldoen en helpen wij je om jouw webshop verder te laten groeien. Zo hebben wij onder meer ervaring met:

 • Administratie Bol.com (LVB) en Amazon (FBA)
 • Buitenlandse btw-aangifte
 • Shopify of WooCommerce
 • Eenloketsysteem en One Stop Shop

Administratie Bol.com LVB en Amazon FBA

Als e-commercebedrijf kan het interessant zijn om je producten via marketplaces te verkopen zoals Bol.com en Amazon.com. Je bereikt namelijk een veel groter publiek.

Ga je verkopen via Amazon en je producten aan het buitenland leveren? Denk dan goed na of je kiest voor Fulfilment by Merchant (FBM) en daarmee zelf verantwoordelijk bent voor de logistiek, of dat je voor Fulfilment by Amazon (FBA) kiest. Let in dat geval ook op de fiscale gevolgen van deze keuze.

Buitenlandse btw-aangifte

Steeds meer webwinkels zijn actief in het buitenland en krijgen daardoor te maken met verschillende btw-tarieven. Zodra je met jouw webshop over de landsgrenzen paketten verstuurt en internationale transacties uitvoert, heb je namelijk te maken met andere belastingregels.

Heb je daarnaast een voorraad van je goederen in het buitenland, bijvoorbeeld omdat je verkoopt via Amazon? Dan ben je verplicht om je bij de desbetreffende belastingdienst te registreren. Ook ben je verplicht om de periodieke buitenlandse btw-aangiftes te doen en btw te betalen.

Shopify of WooCommerce en je boekhouding

Heb je een webwinkel die gebruikmaakt van WooCommerce of Shopify? Dan helpen wij je om ervoor te zorgen dat de koppelingen met ons boekhoudsoftware vlekkeloos werken. Op deze manier kun je bijvoorbeeld eenvoudig:

 • De order van een klant inboeken
 • Facturen per batch versturen
 • Payment providers toevoegen
 • Automatisch afletteren, waardoor betalingen (grotendeels) automatisch aan openstaande posten worden gekoppeld

Unieregeling, eenloketsysteem en One Stop Shop

Sinds 1 juli 2021 gelden voor EU-landen nieuwe btw-regels voor e-commerce. De wettelijke eisen luiden als volgt:

 • Er is één drempelbedrag voor het btw-tarief in Europa
 • Bij invoer is er tot en met 22 euro geen btw-vrijstelling
 • Platforms krijgen rol bij btw-aangifte

Lever je daarnaast goederen binnen de EU aan klanten die geen btw-aangifte doen, bijvoorbeeld aan particulieren? Dan dien je de btw meestal aan te geven en te betalen in het EU-land waar je levert.

Voor alle omzet tot 10.000 euro gebruik je de Nederlandse btw-aangifte. Boven de 10.000 euro wordt de btw verrekend aan de hand van het EU-land waar je de goederen levert. In dat geval mag je gebruikmaken van de Unieregeling, waardoor je geen btw-aangifte hoeft te doen bij de belastingdiensten van de EU-landen waar je goederen levert.

Je kunt de buitenlandse btw-aangifte uiteraard per EU-land afzonderlijk indienen, maar dankzij de Unieregeling bespaar je jezelf die moeite. Je kunt je via éénloketsysteem van de Belastingdienst hiervoor aanmelden, ook wel de One Stop Shop genoemd. De Belastingdienst regelt vervolgens dat de aangegeven btw bij het juiste EU-land terechtkomt.

Veelgestelde vragen

Wat kost de boekhouding voor een webshop?
Al vanaf €125 per maand verzorgen wij de complete administratie van jouw webshop.

De uiteindelijke kosten voor de boekhouding van jouw webshop hangen van verschillende factoren af. Ben je bijvoorbeeld met je e-commercebedrijf naast Nederland ook actief in het buitenland? Dan dienen wij ook je buitenlandse btw aangiftes en gerelateerde zaken goed te regelen.

Boekhouder voor jouw e-commercebedrijf nodig?

Wil jij ook verder groeien met je e-commercebedrijf en ben je op zoek naar een deskundige boekhouder? Zoek dan niet verder en bestel vandaag nog bij Booky jouw deskundige boekhouder.

Meld je hier aan of neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.