Booky – Dé boekhouder die zorgt voor zzp’ers in de zorg

Wij ontzorgen de boekhouding voor zzp’ers in de zorg, zodat zij zich kunnen richten op hun cliënten.

boekhouder-zorg

Boekhouder in de zorg

Als zzp’er in de zorg ben je constant bezig met cliënten en voer je verzorgende taken voor hen uit. Zeker in deze drukke tijden, met een enorm tekort aan personeel in de zorg, is het volkomen begrijpelijk dat je niet altijd zin of tijd hebt voor je boekhouding.

Wil jij je niet langer zorgen hoeven maken over de administratie van jouw onderneming en deze uitbesteden aan een boekhouder? Laat Booky jou dan ontzorgen in je volledige administratie, zodat jij je weer kunt focussen op datgene wat jou wél voldoening geeft.

Bij Booky zijn er boekhouders gespecialiseerd in de zorgsector. Onze professionele boekhouders helpen al jarenlang diverse zorgondernemers om hun administratie op orde te brengen, van zelfstandige zorgprofessionals als fysiotherapeuten tot aan thuiszorginstellingen.

Financiële administratie

Als je van start gaat als zzp’er in de zorg krijg je te maken met een aantal verplichtingen. Naast een inschrijving bij de Kamer van Koophandel dien je als zzp’er in de zorg in sommige gevallen BIG geregistreerd te zijn en een AGB-code te hebben. De meeste opdrachtgevers vragen ook om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Ook is het vanaf 1 januari 2022 verplicht voor starters in de zorg om te registeren bij het CIBG, om te voldoen aan de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza).

Als zzp’er in de zorgsector dien je de financiële administratie op orde te hebben. Dit omvat de complete boekhouding van je bedrijf. Veel zorgprofessionals vinden het moeilijk om hun administratie te regelen en besteden dit liever uit aan een partij die meer verstand van financiële zaken heeft. Dit bespaart hen namelijk niet alleen tijd, maar geeft ook rust dat deze administratie in goede handen is.

Boekhouding zzp in de zorg

De boekhouding voor zzp’ers in de zorg kan net even anders zijn dan voor andere sectoren. Zo ben je als zorgondernemer in sommige gevallen vrijgesteld van btw. Dit is van natuurlijk belang voor je aangifte inkomstenbelasting en je btw aangiftes.

Btw vrijgesteld

In de zorgsector zijn alle medische handelingen die gericht zijn op de persoonlijke gezondheidskundige verzorging van de mens vrijgesteld van btw. Dit betekent dat je geen btw berekent over de diensten die je verricht.

Een veelgemaakte vergissing door zzp’ers in de zorgsector is dat je helemaal geen btw-aangifte hoeft te doen. Dat is helaas niet het geval. Zodra je je hebt ingeschreven bij de KvK ontvang je een brief van de Belastingdienst, waarin staat of je belastingplichtig bent of vrijgesteld van btw. Ontvang je geen vrijstelling van de Belastingdienst maar lever je wel vrijgestelde diensten, dan moet je dus toch nog je btw-aangifte indienen.

Bemiddelingsbureau

Ben je als zorgverlener werkzaam via een uitzendbureau? Dan geldt de btw-vrijstelling niet. Uitzendbureaus die personeel in de zorg uitzenden, moeten namelijk altijd 21% btw berekenen over deze diensten. Ook als dit personeel een BIG-registratie heeft.

Werk je via een bemiddelingsbureau? dan ben je in sommige gevallen ook verplicht om btw af te dragen. Er kan dan sprake zijn van een uitleenovereenkomst, wat inhoudt dat je wél 21%-btw over de werkzaamheden moet berekenen.

Belastingvoordelen in de zorg

Ben je vrijgesteld van btw? Dan betaal je geen btw maar ontvang je ook geen btw terug. In het geval van een officiële vrijstelling mag je dus ook geen btw als voorbelasting meenemen wanneer het vrijgestelde omzet betreft.

Ons gespecialiseerde team kijkt graag met je mee naar de fiscale mogelijkheden en houdt je op de hoogte van de meeste recente wijzigingen in de ondernemersregelingen, zodat je nooit teveel betaalt. Op deze manier blijven jouw financiële zaken op orde.

Dit is wat Booky doet voor ondernemers

Administratie

Jaarrekening

Advies

Belastingen

Waarom kiezen voor Booky?

 

Wij staan voor simpel, duidelijkheid en transparantie.
Daarom willen wij het zo makkelijk mogelijk maken voor onze klanten.

Vaste contactpersoon

Vast en betaalbaar tarief

Maandelijks opzegbaar

Voordelen boekhouding zorg uitbesteden

Bij Booky zorgen wij altijd voor een simpele, transparante samenwerking, want dat schept duidelijkheid. Daarom willen wij het zo makkelijk mogelijk maken voor onze klanten.

Net als iedere zzp’er in de zorgsector streven wij ernaar om (in ons geval) onze klanten te ontzorgen. De voordelen van Booky:

 Ontzorging van de boekhouding
 Gespecialiseerd in de boekhouding van de zorgsector
 Optimaal profijt van geldende wet- en regelgeving
 Persoonlijke service en direct contact

Wat kost de boekhouding voor een zzp’er in de zorg?

Bij Booky betaal je een vast en betaalbaar tarief. De hoogte van dit tarief is afhankelijk van de ondernemingsvorm, complexiteit en hoeveelheid administratie van jouw zorgonderneming.

De kosten voor de boekhouding van een zzp’er in de zorg beginnen bij ons vanaf €75 per maand. Hiervoor verzorgen wij onder meer je:

  • Complete bedrijfsadministratie
  • Balans en resultatenrekening
  • Aangifte omzetbelasting en inkomstenbelasting

Heb je een eenmanszaak, VOF of BV? Bekijk dan onze tarieven voor deze ondernemingsvormen.

Boekhouder voor zzp in de zorg nodig?

Wil jij je weer kunnen focussen op dat wat jou echt voldoening geeft en ben je op zoek naar een deskundige boekhouder die jou begrijpt, 24/7 voor je klaarstaat en je boekhouding ontzorgt? Dan ben je bij Booky aan het juiste adres om je administratie aan uit te besteden!

Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden. Of meld je direct aan om klant te worden.

Boekhouding uitbesteden?

Wij helpen je graag verder!