‘De tijd nemen, vertrouwen creëren en het persoonlijk maken’

Jesaja Zorg

Nelson (41) is een hardwerkende zorgondernemer, die zes jaar geleden begon te werken in de zorg. Inmiddels is Nelson twee jaar actief als zzp’er en begeleidt hij jongeren, gehandicapten en is ook werkzaam in de GGZ. Om zijn boekhouding te ontzorgen heeft hij deze uitbesteed aan Booky.

Van uitdaging naar voldoening

Als vader van zeven kinderen weet Nelson als geen ander hoe hij met jeugdigen om moet gaan. Een van zijn succesverhalen is een jongeman uit Amsterdam, die veel persoonlijke problemen had. Thuis ging het niet, in het tehuis kon hij niet omgaan met zijn begeleiders, hij kwam ongeïnteresseerd over en keek de begeleiders niet aan bij het voeren van gesprekken.

Hij werd door andere begeleiders gezien als “onhandelbaar”, maar daar wist Nelson wel raad mee. Nadat de jongeman zijn laatste waarschuwing kreeg, werd het tijd voor Nelson om in te grijpen. “Door de tijd te nemen, vertrouwen te creëren en het persoonlijk te maken kreeg ik deze jongen weer op het goede spoor.”

Nadat Nelson steeds meer gesprekken voerde met de jongeman werd er een vertrouwensband gecreëerd. “Ik voelde voor hem als een tweede vader, een grotere broer”, geeft Nelson aan. “Na een lange strijd met zichzelf heeft deze jongen zijn criminele vrienden achter zich gelaten, begonnen met werken voor en aan zijn toekomst en heeft hij sinds kort een eigen woning.” Dit zijn de redenen waar Nelson het uiteindelijk voor doet.

Administratie ontzorgen

Nelson zat toen hij begon als zzp’er bij een boekhouder in Amsterdam. “Ik was net begonnen als zzp’er, ik wist niets en moest zelf alles een beetje onderzoeken”, zegt Nelson. “Dan hoor je verhalen van andere zzp’ers, wat ze allemaal doen en dat wist ik allemaal niet.” Zijn vorige boekhouder vertelde hem vrij weinig over welke (financiële) voordelen er waren als zzp’er in de zorg. “Dit snapte ik echt niet, want ik was een leek, mijn boekhouder moet mij eigenlijk alles vertellen en mij hiermee helpen.”

Een voorbeeld hiervan was dat Nelson altijd zijn tankbonnen bewaarde, terwijl zijn boekhouder hem ook had kunnen adviseren een tankpas te nemen. Daarnaast is hem ook nooit iets verteld over btw (vrijstelling) in de zorg. “Ik voelde me niet aangetrokken tot het bedrijf, het leek elke keer alsof ik te veel vroeg”, voegt Nelson eraan toe. Net zoals Nelson zijn werk met zijn hart verricht en persoonlijk contact zoekt met zijn cliënten, zocht hij dit ook in een boekhouder.

“Toen ik nog bij mijn vorige boekhouder zat, had ik een auto aangeschaft, namelijk een btw-auto. Ik verwachtte dat ik mijn btw terug kon vorderen. Vervolgens heb ik de factuur naar mijn boekhouder gestuurd, die mij niet had gewaarschuwd dat ik de btw niet terug kon krijgen. Dit was voor mij het keerpunt dat ik op zoek ging naar een andere boekhouder, omdat er nauwelijks persoonlijk contact was.”

Ervaringen met Booky

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe boekhouder stuitte Nelson op administratiekantoor Booky, waar wij hem tot op de dag van vandaag helpen met zijn administratie- en belastingzaken.

“Toen ik bij Booky terecht kwam, werd ik gelijk aangetrokken door de persoonlijke benadering. Zonder überhaupt klant te zijn kreeg ik een aantal tips waar ik gelijk wat mee kon doen. Er zit aardig wat afstand tussen Amsterdam en Rotterdam, maar ik heb die afstand tussen mij en Booky nooit gevoeld. Ze staan namelijk altijd klaar zodra ik ze nodig heb, net alsof ze hier om de hoek zitten”, vertelt Nelson.

Het hebben van een zorgspecialist als boekhouder brengt voor Nelson enorm veel voordelen mee.“ De zorgspecialist is goed op de hoogte van de voor- en nadelen die de zorgbranche met zich meebrengt. Toen de zorgspecialist een keer met verlof was, werd ik heel netjes opgevangen door een van de andere administratiespecialisten van Booky.”

Het uploaden van facturen vindt Nelson ook heel simpel, omdat het allemaal met zijn mobiel kan. In de app mee heeft hij dagelijks inzicht in zijn inkomsten en uitgaven.

‘’Verder is Booky heel laagdrempelig. Zij gaven mij vrijblijvende tips mee en de manier van communiceren is altijd top. Daarnaast zorgt het gemak van de boekhoudsoftware ervoor dat ik niet veel omkijken naar mijn administratie heb en mij meer kan focussen op mijn werkzaamheden in de zorg. De persoonlijke benadering, door mij af en toe te bellen en te vragen hoe het met me gaat, is ook heel fijn om terug te zien.”

Het hebben van een vast contactpersoon die ook nog eens gespecialiseerd is in de zorgbranche, is de belangrijkste factor voor Nelson geweest om over te stappen naar Booky. “Om deze redenen kan ik andere zorgondernemers met een gerust hart Booky adviseren!”

Dit is wat Booky doet voor ondernemers

Wij helpen zzp’ers, freelancers en mkb-bedrijven die zoeken naar een boekhouder. Wij pakken de boekhouding en het verwerken van de financiële administratie op, zodat jij je weer bezig kunt houden met het leuke gedeelte van ondernemen.

Administratie

Jaarrekening

Advies

Belastingen