NIWO accountantsverklaring nodig?

 

Administratiekantoor Booky helpt je graag verder met het bepalen van de kredietwaardigheid van je onderneming. Zodat jij met deze verklaring, de eurovergunning van NIWO kan aanvragen. 

niwo verklaring

Wat is een NIWO vergunning?

Een NIWO vergunning, ook wel Eurovergunning genoemd. NIWO staat voor Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie. Bedrijven zijn verplicht deze vergunning te hebben als ze in Nederland of binnen de EU diensten leveren als transportondernemer. Hierbij kunnen we denken aan transport-, koeriers- en verhuisbedrijven. De NIWO wordt altijd op naam van het bedrijf afgegeven en is 5 jaar geldig. Na vijf jaar kan het weer worden verlengd met vijf jaar.

Wanneer heb je een NIWO vergunning nodig?

De NIWO vergunning heb je nodig wanneer je in opdracht van derden goederen gaat vervoeren over de weg. Ook wanneer je wordt betaald door een opdrachtgever om goederen te vervoeren over de weg of een voertuig gebruikt met een laadvermogen van meer dan 500 kilo (dit blijkt uit het kentekenbewijs en kan je achterhalen bij de RDW). Mocht het laadvermogen minder dan 500 kilo zijn, dan heb je de vergunning niet nodig en hoef je het niet aan te vragen.

Prijs NIWO verklaring administratiekantoor boekhouder rotterdam

Voorwaarden NIWO vergunning

Om in aanmerking te komen voor een NIWO vergunning, moet je eerst voldoen aan bepaalde voorwaarden.

i

Vakbekwaamheid

Binnen de onderneming is er minimaal 1 persoon aangesteld als vervoersmanager, dit kan ook de eigenaar zelf zijn. Deze persoon is vakbekwaam en kan dit aantonen met een erkend vakdiploma voor Ondernemer Beroepsgoederenvervoer over de weg.

Z

Betrouwbaarheid

Aan deze voorwaarde kan je voldoen door middel van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De VOG vraag je aan bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Let op dat deze niet ouder mag zijn dan twee maanden.

Reële vestiging

Allereerst moet jouw onderneming ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, je beschikt over een bedrijfspand in Nederland en je hebt minimaal 1 voertuig ter beschikking.

Financiële draagkracht

Je dient voldoende financiële draagkracht te hebben. Je risico dragend vermogen moet minimaal €9.000,- zijn bij de inzet van één voertuig en voor elk volgend voertuig komt daar €5.000,- bij. Dit betekent dus dat je op z’n minst €9.000,-  aan eigen vermogen in je onderneming hebt gestoken. Dit kan je aantonen aan de hand van een jaarrekening en een door ons afgegeven verklaring!

Waarom kiezen voor Booky?

 

Wij staan voor simpel, duidelijkheid en transparantie.
Daarom willen wij het zo makkelijk mogelijk maken voor onze klanten.

Snel geregeld

Meestal al binnen twee dagen!

Goedkoop

Een lagere prijs vindt je niet!

Booky helpt koeriers ook met

Administratie

Jaarrekening

Advies

Belastingen

Waarom klanten kiezen voor Booky

Booky helpt momenteel al tientallen koeriers met hun boekhouding of bedrijfsadministratie, salarisadministratie, belastingaangiftes, advies en NIWO aanvragen!

Een vast en aantrekkelijk tarief, waardoor je weet waar je aan toe bent

Altijd dichtbij en bereikbaar, zowel online als offline

Moderne online software, met onder andere een app voor op je telefoon!

Niet ‘lullen maar poetsen’ mentaliteit

Werkgebied Rotterdam en omgeving

Voor vragen kun je ons altijd mailen, bellen of appen. Een fysieke afspraak maken is ook mogelijk.
Wij zitten met ons administratiekantoor vlakbij de Kuip in Rotterdam Zuid en dus altijd dicht bij jou in de buurt. 

Heldere tarieven boekhouder Rotterdam

Booky geeft de kwaliteit van een accountant voor de prijs van een boekhouder. Wij zijn dan ook duidelijk en transparant over onze tarieven. Bij ons vind je geen kleine lettertjes of verborgen kosten, maar krijg je wél een vast tarief dat maandelijks opzegbaar is. Vanaf €75 per maand:

  • Verwerken wij je bedrijfsadministratie en/of salarisadministratie
  • Verzorgen wij de balans en resultatenrekening
  • Maken wij de btw- en inkomstenbelastingaangifte op
  • Geven wij je persoonlijk advies en zijn wij altijd bereikbaar

 

Administratie uitbesteden

Wil je klant worden bij Booky? Dat is heel gemakkelijk. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken samen met jou de mogelijkheden!

Heb je al een boekhouder maar wil je de stap maken naar Booky? Tegenwoordig is dit snel gepiept. Laat het ons weten en we helpen je met het overstappen en kunnen vaak al binnen één werkdag je gehele financiële administratie overnemen.

Je transportbedrijf naar een hoger plan tillen?