Van werknemer naar werkgever bij MultiVlaai

MultiVlaai Rotterdam Alexander

Natalie (22) begon naast haar studie met ondernemen. Haar eigen MultiVlaai franchisevestiging was direct een succes, totdat de coronapandemie uitbrak. Door slim ondernemerschap en hulp van Booky kwam ze er weer bovenop. Steeds meer studenten kiezen ervoor om naast hun studie te ondernemen en richten zich daarbij voornamelijk op e-commerce. E-commerce is namelijk laagdrempelig, toegankelijk en goed te combineren met een studie. Bij Natalie is het net iets anders gelopen. Natalie studeert aan de Erasmus Universiteit en runt dagelijks haar eigen horecabedrijf: MultiVlaai in Rotterdam Alexander. Wij van Booky vroegen ons af hoe ze haar ondernemersreis heeft ervaren en wat ze vindt van de samenwerking met Booky.

MultiVlaai in handen van Natalie

Natalie is vroeg begonnen met werken en heeft sinds haar 13e verschillende bijbaantjes gehad. In het tussenjaar dat ze nam begon ze met werken bij MultiVlaai.

“Ik had écht nog nooit van MultiVlaai gehoord, terwijl ik hier nota bene uit de buurt kom”, licht Natalie toe. “Toen ik zag dat ze personeel zochten heb ik direct gesolliciteerd..” Wat Natalie aansprak bij MultiVlaai is de collegialiteit met de andere personeelsleden en de voormalige eigenaresse. Dit gevoel had ze bij haar vorige bijbaantjes niet.

“De voormalige eigenaresse maakte wel eens opmerkingen dat ze graag met pensioen wilde gaan”, vertelt Natalie. “Dus heb ik haar meteen aangegeven dat ik interesse had om het bedrijf over te nemen, want ik had stiekem altijd de ambitie om te ondernemen”, voegt Natalie eraan toe. Dit was voor haar het moment om zelf te gaan ondernemen. “Het bedrijf liep goed en ik wist alles al, waardoor zij mij niets meer hoefde uit te leggen.”

Op het randje

Op het moment van schrijven is Natalie ruim tweeëneenhalf jaar eigenaresse van haar eigen MultiVlaai franchisevestiging, maar dat had heel anders kunnen aflopen.

“Het eerste half jaar verliep erg goed. Ik had wat dingen veranderd aan de zaak, qua inkopen en marketing, waardoor ik meer klanten aantrok. Totdat Covid-19 uitbrak en ik verplicht mijn deuren moest sluiten door de coronamaatregelen. Dit was als horecaondernemer meteen te voelen en dus ook een lastige periode voor mij als persoon. Ik had namelijk nog niet eerder tegenslagen meegemaakt in het ondernemersleven. Ik moest mijn eigen weg er nog in vinden, dus er kwam op dat moment heel veel op me af. Ik heb heel veel voor me uitgestaard, wandelingen gemaakt omdat ik niet wist hoe en of ik verder moest gaan’’, vertelt Natalie.

Het vooruit staren bracht helaas geen vooruitgang in de onderneming van Natalie. “Op een gegeven moment dacht ik: Nu is het echt klaar. Ik kan niet meer zielig gaan doen, ik moet nu echt actie ondernemen! Vervolgens heb ik slimme inkopen gedaan om door deze moeilijke periode heen te komen. Daarnaast heb ik met hulp van Booky overheidssubsidies aangevraagd, samen met hen gekeken welke opties er zijn en met veel partners aan tafel gezeten. Mede daardoor heb ik deze lastige fase overleefd.”

Samenwerken met een specialist in de horecabranche

Natalie had in het begin een boekhouder die in Nijmegen zat. De samenwerking verliep op een gegeven moment echter stroef, omdat er eigenlijk alleen maar telefonisch contact was. Dit vond Natalie helemaal niet fijn, zij was op zoek naar meer persoonlijk contact en laagdrempeligheid.

In haar online zoektocht naar een boekhouder in de buurt van Rotterdam kwam Natalie al snel bij Booky uit. Administratiekantoor Booky zat zelfs bijna in dezelfde buurt en dat voelde voor Natalie direct goed, een boekhouder op loopafstand. Het werd gelijk veel persoonlijker en veel toegankelijker voor Natalie om bij haar boekhouder terecht te kunnen.

“Omdat het team van Booky net als mij vrij jong is, ervaar ik in de communicatie geen problemen. We zitten op één lijn en dat is heel belangrijk. Ik kan ook met ze lachen en als er wat afspeelt kan ik dit altijd bij ze kenbaar maken. Booky wil graag samen groeien met zijn klanten. Daarom willen zij het ook graag weten als het bij mij niet gaat zoals ik het wil en daar proberen zij altijd een oplossing in te vinden. Zo’n saamhorigheidsgevoel heb ik nooit eerder met een bedrijf gehad”, licht Natalie toe.

“Verder heb ik bij Booky een vast contactpersoon die ik altijd kan Whatsappen of bellen voor vragen. Mijn contactpersoon is ook gespecialiseerd in de horecabranche. Dit maakt het voor mij veel makkelijker, omdat ik mijn vragen aan iemand stel die de branche kent en de problemen binnen mijn bedrijf begrijpt. De horeca specialist van Booky probeert zich ook altijd in mijn schoenen te verplaatsen en daarnaast krijg ik veel advies over horeca gerelateerde zaken.

Voor mijn personeels- en salariszaken schakel ik met de salarisadministrateur binnen Booky. Dit zorgt voor snelle en vooral juiste antwoorden.

Ik ken iedereen binnen Booky en iedereen kent mij. Dit zijn ook de enige boekhouders waar ik het gevoel heb dat zij samen willen groeien met hun klanten en dat is voor mij enorm belangrijk.”

“Wat ik ook fijn vind is de boekhoudsoftware die Booky gebruikt. Wat Booky bijvoorbeeld voor mij heel goed heeft kunnen regelen is het koppelen van het kassasysteem met de boekhoudsoftware. Dit heeft mij enorm veel administratieve handelingen bespaard, waardoor ik me meer kan focussen op de core business van mijn bedrijf. Ik kan daarnaast mijn facturen en bonnetjes eenvoudig uploaden en dat krijgen zij aan de andere kant weer binnen. Zo probeer ik alles op tijd aan te leveren, zodat mijn administratie up-to-date is. Mochten er facturen of bonnen zijn die Booky mist in mijn administratie, kan ik dat heel gemakkelijk zien in de mobiele app. Het is fijn om een dubbele controle te hebben daarin.”

“Ik denk dat Booky altijd mijn administratiekantoor zal blijven, of ik nou met de franchise door ga of me ergens anders op ga focussen. Zij weten zelf ook dat ik altijd vaste klant bij hen zal blijven en mijn ondernemershart zal mij geen andere keus laten,” sluit Natalie af.

Dit is wat Booky doet voor ondernemers

Wij helpen zzp’ers, freelancers en mkb-bedrijven die zoeken naar een boekhouder. Wij pakken de boekhouding en het verwerken van de financiële administratie op, zodat jij je weer bezig kunt houden met het leuke gedeelte van ondernemen.

Administratie

Jaarrekening

Advies

Belastingen